Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха мащабни маневри в Южна Русия

Снимка: Васко Михайлов

В южната част на Русия започнаха мащабни маневри с участието на ракетни войски и артилерия. Ученията обхващат и територията на анексирания преди една година Кримски полуостров.

В ученията са задействани над 8 хиляди военнослужещи и 1 500 единици бойна техника. Общо на 19 полигона, разположени в Южния, Северо-Кавказкия и в Кримския федерален окръг ще се тренират стрелби по единични и групови цели с използването на най-новите самоходни артилерийски оръдия „Хоста” и реактивните системи за залпов огън „Торнадо-Г”. Маневри ще се проведат също така в руските военни бази на територията на Армения, Южна Осетия и Абхазия. Преди няколко дни в Източния военен окръг започна и голямо учение на силите за ПВО и радиолокационно разузнаване. Руски официални представители заявиха, че ученията се провеждат според утвърдения отдавна годишен план на военно министерство и нямат нищо общо с конфликта в Югоизточна Украйна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.