Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Български инвеститори придобиха една четвърт от новия външен дълг", съобщава "Сега". Според бившия финансов министър и сегашен депутат от ДПС Петър Чобанов, финансовото министерство трябва да бъде похвалено.

"Монитор" цитира анализатори, които са  заявили, че България е избрала най-добрия момент за дълга.

"Германия задейства предпазна клауза срещу българското правосъдие", пише на първа страница "Сега". Съдилищата в Олденбург и Бремен отказват да връщат арестанти заради лошите условия в затворите у нас.

"Пламна война за зарзавата", пише "Телеграф" на първа страница. Търговците от зеленчуковите борси в страната обявиха война на местните производители на дребно, които продават стоката си извън пазарите на по-ниски цени.

Според "Стандарт", за Великден агнешкото месо ще е евтино, килограм живо тегло се продавало за 5-6 лева.

Според "Новинар", има ръст на теглени заеми за здраве и учение. Банките ни спонсорират най-често за ремонт и нови мебели.

"Държат под денонощно наблюдение 12 реки", информира "Преса".

Друго заглавие от днешния брой на вестника гласи: "Бум на варицела в цялата страна".

По повод информацията от сряда за продажба на акциите на БТК, собственост на Цветан Василев, депутати от ГЕРБ  и ДПС са коментирали, че ако има сделка, тя веднага ще бъде атакувана в съда.

Водещото заглавие на "Труд" е с мотото: "Нищо старо не е забравено". "Нареждат на КАТ да ни тероризира трайно", слагат камери и прехвърлят отговорността за тях на местната власт, пълнят шосетата със следящи устройства.

В интервю за "24 часа", вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова заявява, че коалиционният партньор АБВ ще получи внимание, щом се оплаква от липса на такова. И още - правителството започва сериозна работа за ограничаване на контрабандата, с което ще ограничи паричния ресурс за купуване на гласове на местните избори. Часовият вестник помества репортаж за  учителката Поля Даскалова, извършила обир на банка преди 5 години. Сега тя е във Франция и помага при отглеждането на внуците си.

Източници на "Труд" са съобщили за 13 на сто съкращения на персонала в системата на Министреството на земеделието. Вицепремиерът Калфин пък прехвърля от бюджета към европрограми издръжката на служители в социалното министерство.

Водещото заглавие на съботния брой на "Дума" е: "Шуробаджанащина във ВиК-София област". Връщат директор, оставил дружеството с 400 хиляди лева дългове, казва депутатът от левицата Корнелия Нинова.

Два месеца след нападението, при което бяха убити девет служители на вестника, "Шарли ебдо" се разцепи заради спор кой да е собственик на акциите, съобщава "Монитор".

В "Телеграф" можете да прочетете как попадналите в затвора престъпни босове стават писатели и поети. След като Ивелин Банев-Брендо прегърна източната философия и издаде книга, Янко Ваташки с прякор Лудия прописал стихове.

В интервю за "Стандарт", видният фолклорист, проф. Георг Краев твърди:"Простотията си е наш проблем". "Върнахме се към стиха на Вапцаров:"Народът прост, животът тежък, скучен..."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.