Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Всички вестници напомнят за преминаването към лятното часово време в 3 часа довечера. По този повод, в интервю за "Монитор", специалистът по психофизиология, проф. Божидар Димитров, казва, че е против смяната на времето.

"24 часа" подчертава вярната си прогноза за евентуален нов управител на БНБ, потвърдена от финансовия министър. Става дума за Димитър Радев или за Николай Георгиев, и двамата служители на Международния валутен фонд. В интервю за "24 часа" заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев казва, че неговата партия има плаващи отношения с Реформаторския блок.

Седмичният вестник "Банкер" информира на първа страница със снимка за строго секретно посещение на началника на агенция "Митници" Ваньо Танов в петък. По време на парламентарния контрол, той е посетил заседание на бюджетната комисия.

"Шест области заплашени от порои и наводнения", в Пазарджик вече обявиха бедствено положение, има риск магистрала "Тракия" да бъде наводнена. Това е водещо заглавие на "Преса". По собствена информация на "Преса" - на пленума на БСП днес Михаил Миков ще излезе с декларация, в която ще направи опит да се противопостави на хегемонията на Сергей Станишев.

"Хотелиери на протест в защита на руските туристи" - това е челното заглавие на "Дума".Туроператори, ресторантьори, хотелиери и брокери утре организират протестен автопоход с маршрут Бургас-Ветрен.

Според "Монитор", депутати обмислят връщане на завоя надясно на червен светофар с цел намаляване на задръстванията.

"България започва демарш срещу Гърция в Европейската комисия", пише на първа страница "Сега". Правителстово и бизнесът протестират срещу решението на Атина да облага с превантивен данък всяка транзакция към наша фирма.

"Запор на НАП върху скандалните сделки на Цветан Василев", това е водещото заглавие на "Труд". На първа страница "Труд" помества и снимка, изпратена от читател, на влакова композиция с танкове на съзнически държави. Те пътуват към полигона Ново село край Сливен.

Проблемите с психиката и стреса на сочения за виновен за авиокатастрофата Андреас Лубиц са повод "Стандарт" да излезе със заглавие: "Прегарянето от стрес удря все почеве хора и става чумата на века".

По темата пише и "Новинар", като цитира психолози:"Няма сигурен начин да се предотварти самоубийство на летец".

По актуалните дебати за незаконната миграция "Новинар" цитира адвокат от съда на Европейския съюз: "Страните от Европейския съюз имат пълно право да откажат помощи на емигранти".

"Стандарт" съобщава за ново назначение на властта - досегашният заместник-директор на Агенцията по вписвания Елена Маркова е вече директор, предшественикът й Венцислав Спиридонов беше уволнен заради нарушения.

"Телеграф" пояснява как да си помогнем в пролетното почистване - ако поръчаме чрез сайтове за колективно пазаруване, специализирани фирми извършват услугата за 40 лева.

"Телеграф" разказва за постиженията на 13-годишния пианист Николай Димитров от Русе, успял да свири и на прословутия червен роял на световноизвестния поп и рок певец и композитор Елтън Джон.

"Сега" пък помества разказ за най-новата българска оперна прима, пловдивчанката Соня Йовчева, триумфирала в Метрополитън опера и на сцената на "Ла Скала". Йовчева ще има концерт в София на 5-и април.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.