Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Милано се открива "Експо 2015"

В Милано започва Световното изложение "Експо 2015" с тема "Да нахраним планетата. Енергия за живот". 
Правителството отмени участието на страната ни заради изключителното забавяне на подготовката и така България няма да е сред 140-те държави-участнички. 
Павилионите на изложителите трябваше да са изградени от материали, годни за рециклиране, а постройките да са икономични по отношение потребяваната енергия. Посетителите ще могат да видят най-добрите техники за производство на качествени и безопасни храни, политиките за опазване на околната среда и на природните ресурси и методите за производство на алтернативни енергии. Ще могат да се опитат традиционни хранителни продукти и ястия, да се видят танци и обичаи. 
Вторият по големина град в Италия ще бъде домакин на изложението до 31 октомври. България трябваше да представи селското си стопанство и хранителната индустрия и наука, както и идеи за устойчиво развитие на тези сектори

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.