Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл опроверга твърденията на НАТО, че Русия се подготвя за военна операция в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кремъл опроверга твърденията на НАТО, че Русия се подготвя за военна операция в Украйна.

Самият въпрос дали Русия подготвя военно нахлуване в Украйна е неуместен, смята говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

Според него предислоцирането на военни части по територията на страната е от компетенцията на военното министерство и само то може даде информация за това. Така Песков отговори на упреците на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че Русия използва военните учения, за да прикрие прехвърлянето на войски в Украйна.

Коментирайки съобщенията на някои средства за масова информация, че Русия е доставила в Украйна мобилни крематориуми, за да прикрие смъртта на нейните военни в Донбас, Дмитрий Песков посочи, че това са неадекватни и недостоверни твърденията.

Руското външно министерство и Кремъл нееднократно са заявявали, че на територията на Украйна не е имало и няма руски военни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.