Тази седмица в рубриката ни "От кухнята на заведенията" ви запознахме с мароканската кухня. Ястията се отличават значително от тези в традиционната българска кухня, обясни Николай Коев от Zavedenia.bg. Мароканската кухня се характеризира с бавно, продължително готвене на жив огън и в глинени съдове с похлупак. Приготвянето се извършва по традиционна рецепта и започна рано сутрин.
Традиционната и най-популярна храна е кус-кусът. Характерното е, че той се приготвя "на втория етаж" върху месо или зеленчуци, като се задушава и овкусява от издигащата се пара от дъното. Важно е също да се избягва преваряването му.
Едно от най-интересните ястия пък е агнешко с кайсии и смокини.
Победителят в радиоиграта ни за куверт на стойност 50.00 лева в мароканския ресторант Annette е Мадлена Любенова, а верният отговор е, че кус-кусът трябва да се разтрива с ръце по време на готвенето, за да не се образуват бучки.
Близо 600 бездомни, които са настанени в трите центъра за временно настаняване в София, получиха основни хранителни продукти, благодарение на съвместната инициатива на Столичната община и Българската хранителна банка (БХБ). “Тази инициатива не е само за осигуряване на храна, а и за създаване на усещане за грижа и внимание“, казва зам.-кмета Надежда..
Когато денят започне да расте, колекцията от орхидеи в Ботаническата градина на БАН започва обилно да цъфти. Именно затова вече 17-а година специалистите организират изложба през този сезон. Сегашното издание на цветната експозиция ще продължи до 1 март, разказа пред БНР-Радио София доц. д-р Антоанета Петрова от Сектор „Тропически и..
Предварителен анализ на планирането и изпълнението на държавната политика за младежта в България, за периода 2010-2024 г., беше представен от Националния младежки форум. Данните сочат системни пропуски, липса на прозрачност и ефективност, както и опасно нисък приоритет на младежките въпроси в държавната политика. Анализът е изготвен на..
Представяме младия музикант Георги Дачев , който пристига при нас от българската рок столица Каварна. Георги Дачев вече е по-известен като вокалист, китарист и бендлидер на групата "Do Sho band". За него музиката е призвание. Казва, че тя е негово препитание през целия му съзнателен живот. А иначе… "Пропях преди да проходя, още от..
Електромобилите са на фокус в следващото издание на рубриката "Мисли в зелено", която се осъществява между Радио София и Сдружение "Соларна академия - България". Електромобилите са нова вълна в автомобилите, които коренно промениха начина на ползване и на зареждане, коментира пред Радио София Наталия Петрова – "Развитие пазар..
"Грийнпийс“ – България се обръща към институции и дружества от сектора с призив за модернизиране на централното отопление. В серия от срещи и разговори те споделят добрия опит от света и настояват този сектор от енергетиката да започне да навлиза в 21 век. Експертите от "Грийнпийс“ изтъкват като нужда от оптимизация постоянните аварии,..