Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Маринов се ангажира да представи „Снимка с Юки“ пред Холивуд

Снимка: София Филм Фест
Българската звезда в Холивуд Димитър Маринов представи на 23-ия София Филм Фест отличения с три награди “Оскар” - за най-добър филм, поддържаща роля и най-добър адаптиран сценарий, филм на Питър Фарели „Зелената книга“. С премиера на форума е и режисьорският дебют на Лъчезар Аврамов „Снимка с Юки“, където Маринов играе следовател. Кинотворбата, създадена по едноименния разказ от сборника на Мирослав Пенков „На Изток от Запада“, участва в Международния конкурс на фестивала.

Филмът е психологическа драма с елементи на трилър. Сюжетът разказва за Георги и приятелката му Юки, която е японка. Двамата се запознават по време на емигрантския си живот в Канада. След много опити да имат дете, те се решават на ин-витро процедури, като избират да се подложат на манипулацията в България. За да осигури спокоен живот на Юки, Георги я води в къщата на баба си и дядо си на село. За нещастие там двамата стават участници в нелеп пътен инцидент.

19 години не се бях връщал в България, казва Димитър Маринов. Аз нямам история в киното тук. Снимал съм се в 2-3 филма и то по стечение на обстоятелствата. Последният, който снимах, беше през 1989 г. „Бина“ - реално това е последният филм на Катя Паскалева с Тодор Колев. Не съм киноман като актьор. Обожавам киното и телевизията, но като актьор съм театрал. Винаги за мен е било много страшно да снимам, защото нямам техниката. Лицето ми е много анимационно и театрално - ужас за всеки режисьор.

По време на снимките на „Снимка с Юки“ не пожелах нито веднъж да се видя на екрана. Важно за мен беше Лъчезар Аврамов да е доволен от работата ми и това ми беше достатъчно.  

Дойдох без никакви претенции и се оставих в ръцете на режисьор, който прави дебют, на сценарист, който си вярва, и на една продукция, в която има ясни критерии. Дойдох да си свърша работата. Откровено казано от опита ми в САЩ за последните 9-10 години с Холивуд и телевизията работата в България специално за мен в този проект беше едно приятелство, допълва актьорът.
Чуйте повече в звуковия файл.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във Facebook.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Какви са грижите за новороденото?

На 8 юни, от 10:00 часа в Болница "Лозенец", ет. 4 /ул. "Козяк" 1/ ще се проведе безплатна дискусия с адвокат Калина Михайлова, която специализира юридическата си дейност в сферата на търговското, облигационното и медицинското право. Акценти  на събитието ще бъдат: ·   Какви права и задължения имаме при статус бременност? ·..

публикувано на 06.06.24 в 18:08

Подготвен ли е банковият сектор за влизане в Еврозоната?

Каква е готовността на банките за влизане в Еврозоната, какво трябва да знае Бизнесът и населението? Разговор с акценти по тези въпроси доц. д-р Джемс Йоловски – Главен секретар на Асоциацията на банките в България. Еврозоната води ли до повишение на цените и инфлацията и какво показва опитът от другите страни един от въпросите, които вълнуват..

публикувано на 06.06.24 в 16:29

Повишено внимание в изборния ден

За какво да внимаваме в изборния ден - схеми, измами, сигнали, машини, проблемни секции и райони? Къде са проблемите в избирателните секции? Подробности разказа Марио Русинов от Обединение за честни избори. "Има много богата палитра от различни видове изборни нарушения и измами. Това, което бих препоръчал да следите най-вече са следните няколко..

публикувано на 06.06.24 в 15:21
Университетска болница „Александровска“

Безплатен скрининг за хора с повишен риск от диабет, бъбречни и сърдечносъдови заболявания в УМБАЛ "Александровска"

УМБАЛ "Александровска" ще проведе кампания с безплатни изследвания на хора с повишен риск от диабет тип 2 и съпътстващи усложнения от страна на сърцето и бъбреците. Скринингът започва от 10 юни в Центъра за превенция на захарния диабет и ще продължи до края на месец юли. Насочен е към хора, попадащи в рисковата група за развитие на диабет. Ще..

публикувано на 06.06.24 в 15:11
Картина на Здравко Александров

"Един самотник в пейзажа" с ретроспекция на ул. "Шипка" 6

Съюзът на българските художници и Галерия "Лоранъ" представят художника Здравко Александров (1911 – 1998) с изложба на негови произведения, които ще можем да разгледаме в галерията на ул. "Шипка" 6 след откриването тази вечер от 18.30 часа. Експозицията е озаглавена "Един самотник в пейзажа" и включва над 110 творби от държавни и..

публикувано на 06.06.24 в 14:32
Кристина Димитрова

Разказ за саксофон и флейта с Кристина Димитрова

Кристина Димитрова (Кристин "Сакс"), е музикант със специалности "Саксофон" и "Флейта"“, но в същността си е мулти жанров музикант. "Абсолютно правилно – многопластов, многожанров, защото искам да обхвана възможно повече стилове музика, които да мога да изпълнявам. Флейтата е много красив инструмент, но саксофонът ми дава много повече..

публикувано на 06.06.24 в 13:13