Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

„Миналото. Начин на употреба“ – изложба на финалистите от конкурса за млади автори на галерия "Нюанс”

ИЗЛОЖБИ

От 18.30 ч. ще бъде открита експозицията „Миналото. Начин на употреба“ – изложба на финалистите от конкурса за млади автори на галерия Нюанс”. В третия по ред конкурс художниците работиха провокирани от заглавието “Миналото. Начин на употреба”. Нашето време е неизбежно обременено от предходните събития и за да възприеме пълноценно случващото се около нас, винаги трябва да погледнем назад.

От 18.30 ч. в “Квадрат 500” ще бъде открита изложбата “Прозорец към детството”. Зад тази творческа инициатива застава екипът на River Park, а неин арт директор и куратор е популярният Nasimo, чиито работи в градска среда са познати не само в България, но и в Канада, Великобритания, Италия, Китай, Русия и още много места.

КНИГИ

В книжен център “Гринуич” в 18.30 ч. ще бъде премиерата на книгата на издателска къща „Хермес“ „Болка, или Немият лебед“ от Йордан Костурков. Книгата ще представи Георги Цанков. Авторът на книгата Йордан Костурков е доцент по филология и университетски преподавател по английска и американска литература. Превеждал е книги на Лорънс Стърн, Норман Мейлър, Гор Видал, Джером К. Джером, Агата Кристи, Джон Ървинг, Елизабет Костова и др. Носител на множество награди като автор и преводач.

КОНЦЕРТ

Известният руски мъжки хор на маестро Михаил Турецкий се завръща у нас. Руският ансамбъл ще се качи на сцената на зала 1 на НДК на 26 февруари от 20.00 ч. В програмата за турнето диригентът на състава е подбрал най-доброто от 30-годишния им репертоар. Хорът на Турецкий събира десет солисти с различни мъжки гласове, които представят истински музикален театър със собствена оригинална режисура, певческо, актьорско и хореографско майсторство.

КИНО

От 19.00 ч. в кино “Люмиер” започва филмът “Болка и величие” на Педро Алмодовар. Работейки отново с твореца, направил го звезда, Антонио Бандерас прави най-нюансираната и чувствителна роля в цялата си кариера, като режисьора Салвадор Майо, преосмислящ живота си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова придобивка очакват колоездачите в София

Единственият у нас полигон по пътна колоездачна безопасност и тренировъчно трасе за този спорт се очаква да бъде изграден в София. Това обяви специално за Радио София Александър Стоянов, председател на сдружение "Колоездачен клуб Генезис". Очаква се това да стане факт в близките години, а избраното място за съществуването му е землището на кв...

публикувано на 03.07.24 в 17:22
Любомир Стефанов

Гласуват проектокабинета Желязков

Парламентът гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС. От партията номинираха бившия председател на 49-ото НС Росен Желязков за министър-председател. Гласуванията са разделени в отделни точки – първо ще стане ясно дали депутатите одобряват номинирания за министър-председател Росен Желязков, след това - структурата на Министерския съвет и..

публикувано на 03.07.24 в 16:04
Снимката е илюстративна.

Десетки пътници блокирани на Летище София

Десетки българи с малки деца стоят с часове на Летище София заради отменен полет на нискотарифната компания "Райънеър". За това сигнализира пред БНР един от потърпевшите пътници, които трябва да излетят за Мадрид. Повече от 15 часа хората нямат никаква информация. Елена Митева и десетки други пътници е трябвало да излетят от София за Мадрид..

публикувано на 03.07.24 в 15:50

Стартира информационна кампания за родители на тийнейджъри, зависими от наркотиците

Фондация "За един чист живот" стартира информационна кампания за родители на тийнейджъри от 14 до 18 години, зависими от наркотиците. На безплатна телефонна линия те могат да получат информация и насоки как да помогнат на децата си, експериментирали с различни опиати. Близките трябва да разберат, че опиатите са силно пристрастяващи и много опасни,..

публикувано на 03.07.24 в 14:55

Празнуваме културата на първото у нас Международно изложение за съвременно изкуство

От 3 до 6 октомври, в София Тех Парк ще се проведе първото у нас Международно изложение за съвременно изкуство - Sofia Art Fair.  Целта е да развие пазара на изкуство в България. В него ще вземат участие български и чуждестранни галерии, художници, куратори, колекционери, меценати и бизнесмени. Организатор на форума е Фондация „София диша“...

публикувано на 03.07.24 в 13:33

"Игри на три поколения" в радомирското с. Бобораци

Три поколения ще отбележат заедно на открито 8-мия рожден ден на Сдружение "Безопасни детски площадки". За първи път празникът е извън София и ще се проведе в с. Бобораци, община Радомир. По инициатива на сдружението, читалището в с. Бобораци изгради наскоро пространство за събития на открито, каза пред Радио София Мая Цанева от Сдружение..

публикувано на 03.07.24 в 12:07