Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обясняват на децата онлайн влиянието на електронните устройства

Снимка: ЧОУ "Томас Едисън"

Онлайн лекция “Влияние на съвременните информационни технологии върху човека” ще се проведе на 16 декември, като ще е достъпна за ученици от 4-и до 7-и клас от всички училища. Лекторите ще покажат как се отразява продължителната работа пред електронните устройства. Темата е особено актуална сега, когато децата прекарват много време пред екраните, не само по време на учебните часове, но и след това - за забавление, каза пред Радио София Елица Цонева, заместник-директор на ЧОУ „Томас Едисън“.

Темата ще бъде поднесена по интересен начин на децата, така че те да могат да я разберат. Организаторите се надяват, осъзнавайки какво е влиянието на технологиите, те да могат да прецизират всекидневния си престой пред електронните устройства, за да могат да запазят здравето си. Лектори ще бъдат проф. Иван Гарванов, зам. ректор на УниБИТ и доц. Магдалена Гарванова. 

Елица Цонева посочи, че се търсят начини за облекчаване на учениците с интересни комбинирани задания, така че да бъде намален престоят им пред устройствата. 

Чуйте интервюто на Елена Пъневска с Елица Цонева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

8,5 млн. лева са необходими за първия етап за почистването на езерото в Панчарево

Все още няма отпуснати средства за почистването на езерото в Панчарево, каза пред Радио София кметът на района Евгения Алексиева. Необходими са 8,5 млн. лева за първия етап, добави тя и посочи, че са водени разговори с принципала на езерото – Министерството на земеделието. „Няма да се откажем, продължаваме и се надявам това нещо да се..

публикувано на 25.06.24 в 09:23

Ученици в Перник дебатират за и против легализацията ва марихуаната

За или против легализацията на марихуана ще дебатират ученици от Перник. Проявата е в рамките на Деня на отворените врати, който ще се проведе днес в Съдебната палата в града. В дискусията ще се включат ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“ и от Шесто средно училище “Св. Св. Кирил и Методий”. Дебатът е планиран за..

публикувано на 25.06.24 в 08:28

Слънчево, с температура в София около 31°

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между..

публикувано на 25.06.24 в 07:35
Доц. Александър Христов

"Форум", 24.06.24: Последствията от скъсаната политическа комуникация

През последните 2-3 години при честите избори, които се налага да правим, комуникационно сме в непрекъсната предизборна кампания. Политическите сили търсят начини да привлекат избиратели, но между политическите субекти диалог няма. Това смята доц. д-р Александър Христов - комуникационен специалист и университетски преподавател,..

публикувано на 24.06.24 в 19:21

Български партии са за повече жени в политиката, ама на практика не го показват

Българска платформа - Европейско женско лоби проучи нагласите на гласоподаватели и представители на политически партии към участието на жените в политиката преди изборите за Европейски и национален парламент през юни 2024 г. с онлайн анкета, насочена към представители на политически партии и на гражданското общество. Изводите от анкетата..

публикувано на 24.06.24 в 18:24

Как бизнесът (да) зачита човешките права?

Отговорността на бизнеса за зачитане на човешките права ще бъде във фокуса на първия по рода си форум в България, в който ще се срещнат на едно място представители на всички заинтересовани страни – изпълнителна и законодателна власт, институции, експерти, представители на бизнеса и НПО сектора, в търсене на общи решения за по-справедливо бъдеще...

публикувано на 24.06.24 в 16:51
Н Пр.Урсула Хофтер Дзуколи (вдясно) и Ива Михайлова от посолството на Малтийския орден

30 г. дипломатически отношения на България с Малтийския орден

През 2024-та Суверенния Малтийски орден отбелязва 30 години от установяването на дипломатически отношения с Република България. По този повод в София се организира Международна конференция  "Дипломация и хоспиталиерна мисия", която ще се проведе на 27 юни (четвъртък)  от 9:30 ч. в Аулата на Софийския университет "Св .Климент Охридски"...

публикувано на 24.06.24 в 16:36