Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абстрактност, свобода и експресивни цветове в изложбата на Теодора Проданова

Снимка: Сити Марк Арт Център

Абстрактност, свобода и експресивно полагане на цветове представя художничката Теодора Проданова в новата си изложба наречена „Наблюдателят", която вече може да бъде разгледана в Сити Марк Арт Център.

"Техниките са интересни, а с преливащите се слоеве искам да постигна именно въздушност и движение. Вдъхновявам се от всичко красиво, което ни заобикаля.

Моята представа в картините е да сме над нещата, често странни обекти ме предизвикват. В този период в Covid-кризата, хората могат да влязат във вътрешния си мир, да открият външния свят вътре в себе си", казва Проданова. 

Изложбата може да бъде разгледана в Сити Марк Арт Център и през февруари. Как художничката представя философския поглед над наблюдателя, оцветен с цветната четка на абстрактността, чуйте в интервюто на Ангелина Грозева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Надежда Бобчева: Отчуждаването на частните имоти в парковете е наш приоритет

Изработен е инвестиционен проект и са издадени всички разрешителни за подмяна на осветлението в парк "Заимов", каза пред Радио София зам.-кметът по екология на Столичната община Надежда Бобчева. „Истината е, че осветлението в парк „Заимов“ не е в добро състояние. Ние, на практика, сме готови. Подготвена е цялата документация за обществената..

публикувано на 13.06.24 в 10:31

Има издадено разрешение за подмяна на осветлението в парк "Заимов", средства все още - не

Има издадено разрешение за подмяна на осветлението в столичния парк "Заимов", каза пред Радио София кметът на район "Оборище" Георги Кузмов. Той припомни, че районната администрация не отговаря за парковете, това е задължение на Дирекция "Зелени системи" на Столичната община. "Това, което липсва, е половината от бюджета това нещо да се..

публикувано на 13.06.24 в 09:38

Състоянието на парковете в район "Оборище"

Вандализъм в парковете в район „Оборище“, повредени съоръжения на детските площадки и липса на кът за игра на децата в една от емблемите на района - паркът на Военната академия. Това забеляза репортерът Ана Попова в разходката си до централния столичен район. Подобно е положението и в друг от големите паркове в „Оборище“ – парк „Заимов“,..

публикувано на 13.06.24 в 08:39

Горещо в четвъртък, с температура в София около 29°

Днес преди обяд облачността ще е разкъсана, на много места до предимно слънчево. Около и след обяд отначало в планините и планинските райони, а по-късно и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, съобщиха от НИМХ. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На повече места ще са явленията в Северна..

публикувано на 13.06.24 в 07:35

"Форум", 12.06.24: Какво е нивото на образованието в България?

Коментатори във "Форум" тази седмица са екологът Данита Заричинова и политическият анализатор и председател на Обединението за честни избори Стоил Цицелков. Заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха: Изборите Качеството на образованието в България Геополитиката  Коментаторите: Данита..

публикувано на 12.06.24 в 18:35

Bulgaria Wants You 2024 ще се проведе за четвърта поредна година

За четвърта поредна година най-големият форум в България ще се проведе в София. Събитието Bulgaria Wants You "Кариера и живот – защо в България?" ще събере на едно място бизнеса и успешните хора. По време на форума ще бъде представен опита на най-влиятелните компании в страната, които ще предоставят и реални работни позиции. Форумът предоставя..

публикувано на 12.06.24 в 17:13

Най-високото виенско колело, поставяно някога в София, гостува на седмото издание на "Парк фест"

От 13 до 16 юни, столичният парк „Студентски“ е домакин на седмото издание на „Парк фест“. На сцената ще видим едни от най-обичаните български изпълнители като Стенли и Михаела Маринова, а фестивалът ще бъде открит от музикалната легенда на българската сцена – Васил Найденов. За първи път в София гостува и най-високото виенско колело, което..

публикувано на 12.06.24 в 16:08