Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акселератор подкрепя млади артисти, 10 ще запишат авторска музика

Снимка: rockschool.bg

“Музикален акселератор за млади артисти” се нарича най-новият проект на фондация "Музика за България“, която основа и повече от 10 години развива RockSchool.

Програмата на проекта предвижда да помогне на 10 артисти да ускорят своята кариера в текущата предизвикателна среда, обясни пред Радио София Боян Симеонов, основател на RockSchool. Артистите ще преминат през еднодневен обучителен семинар с професионалисти от музикалната индустрия, след което ще запишат и продуцират професионално своя авторска песен, към която ще бъде заснет и студиен видеоклип.

Проектът се реализира с подкрепата на Столичната община.

Участието в акселератора е напълно безплатно и не изисква никакви разходи от страна на изпълнителите/групите. Всички одобрени участници получават пълна стипендия. Кандидатстването беше до 30 април. Получени са около 70 заявки за участие. До края на тази седмица ще бъдат определени 10 изпълнители/групи, които ще получат стипендията и ще бъдат включени в акселератора.

Предвидените обученията ще се проведат на живо или онлайн, в зависимост от епидемичната обстановка в страната. 

Най-важното е кандидатите да имат авторска музика. Кавъри няма да се записват по проекта, уточни Боян Симеонов.

С него разговаря Гергана Пейкова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Rockschool добави още стилове към рок уроците, дори народно пеене

Десет години след основаването си от фондация "Музика за България“ под името Rockschool, училището вече обучава на всички смислени стилове – джаз, блус, суинг, поп, дори и гайда, както и народно пеене, разказа пред Радио София управителят му..

публикувано на 19.11.20 в 11:56
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как кенгуру-грижите лекуват?

За осма поредна година Май е обявен за Месец на отворените врати за много неонатологични отделения в цяла България. Те се включват в кампанията на Фондация "Нашите недоносени деца" за популяризиране практикуването на кенгуру-грижите  към..

публикувано на 20.05.24 в 17:11

La Femme с концерт в София

Френската супер шик неопсихаделик група La Femme идва в София на 21 май 2024 г. за концерт в Joy Station. Гости в предаването "Радиокафе" бяха част от нейните членове - Саша Гот и Марлон, както и музикантът Илияна Георгиева. По думите на Саша гот..

публикувано на 20.05.24 в 16:35
Проф. Миглена Темелкова

На шествията за 24 май академичната общност ще бъде с протестни лентички

Над 40 висши училища в България не отвориха врати днес, в изпълнение решението на Общото събрание на Съвета на ректорите от 17 май. Извършват се само дейности с неотложен характер, въпреки че служебното правителство отпусна общо 80 млн. лв.,..

публикувано на 20.05.24 в 15:29

Българските домакинства и климатичната неутралност

Участват ли и доколко участват българските домакинства в енергийния преход към климатична неутралност? Гост в предаването "Радиокафе" беше Минчо Бенов - национален директор на "Хабитат България". От организацията работят изключително много за..

публикувано на 20.05.24 в 15:22

НИМХ очаква финансиране по Закона за висшето образование

За първи път от много години днес университетите в страната не отвориха врати, с изключение на провеждане на дейности с неотложен характер. КНСБ и „Подкрепа“ заявиха, че отменят планирания протест, но Съветът на ректорите съобщи, че такъв все..

публикувано на 20.05.24 в 14:45

Честваме 125 години от рождението на Дечко Узунов

През 2024 г. се навършват 125 години от рождението на големия български художник и интелектуалец Дечко Узунов (1899–1986). Едва ли ще се намерят малцина, които да не знаят името му, да не са се срещали с негови творби, които отдавна са в музеите и..

публикувано на 20.05.24 в 13:57

На извънредно заседание СОС обсъжда промените в движението в центъра на София

Предизвикалата недоволство нова организация на движението по софийските булеварди "Патриарх Евтимий" и "Витоша" ще бъде тема на извънредно заседание на Столичния общински съвет, обяви неговият председател Цветомир Петров. На друго извънредно..

публикувано на 20.05.24 в 13:27