Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 257 podcast:

Иглика Трифонова: Киното ме учи да общувам на много нива

Неслучайно актьорското майсторство се изучава като дисциплина във все повече специалности в университети в САЩ. Хората смятат, че това е много важно и необходимо социално умение, каквото и да работиш след това“, казва режисьорът Иглика Трифонова.

Тя е гостът в новия епизод на отличения с PR Приз 2021 „257 podcast“.

Пътят на Иглика Трифонова в игралното кино започва с филма „Писмо до Америка“, превърнал се и в българското предложение за Оскар през 2001 г.

През 2011 г. „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“ печели наградата ScriptEast за най-добър сценарий в Централна и Източна Европа на кинофестивала в Кан. Кинотворбата представя истински казус от трибунала в Хага. В центъра на сюжета е процес срещу сръбски военнопрестъпник в Международния наказателен трибунал за бивша Югославия. В деня на премиерата на филма в Амстердам /24 март 2016/ излиза присъдата на Радован Караджич. На прожекцията в Хага присъства самият главен адвокат на Караджич - Питър Робинсън, който изчаква да сподели лично своите впечатления с режисьорката.

Каква е личната история за проявени уязвимост и смелост на Иглика Трифонова? Какво е за нея куражът? Всичко това дори е концентрирано в една песен. За нея и житейските уроци, провалите и това как те могат да се превърнат в движеща сила филмовата режисьорка разказва в „257 podcast“.

Слушайте епизода тук:

Или тук: 


Катя Василева и Кристина Крънчева очакват и Вашите интригуващи истории и споделен личен опит на 257@bnr.bg. Кой или кои ще са следващите гости в подкаста, които да споделят опит, преживявания, предизвикателства и решения, които ги движат напред – решавате Вие. Пишете и заповядайте!



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

NewBlog 4U е медия за студенти - поколение Z

Своя нова медия създадоха студенти в Нов български университет. Казва се NewBlog 4U и в нея се публикува изцяло авторско съдържание, създадено от студентски редакционен екип по теми, които интересуват младите хора в България. Мотото е „Гласът на студента“. Репортери, оператори, монтажисти, рекламисти, дигитални маркетинг специалисти на..

публикувано на 14.05.24 в 16:39

Поредица от лекции "Бележки от германската фотография" ще представи Гьоте-институт

В края на април в Гьоте-институт стартира серия от лекции с доцент Катерина Гаджева, посветени на фотографията от началото на ХХ век , Историята на фотографията е низ от технически нововъведения, целенасочени търсения и случайности, които остават скрити зад привличащи любопитството образи. Голяма част от тези образи са дело..

публикувано на 14.05.24 в 15:48

Владислав Венев: Потребителите сами дават нужните данни на кибер измамниците

От кибер заплахите и измами може да пострадат и крайните потребители, но и организации, компании. Не можем да говорим само за отделни сектори или сфери. Абсолютно всеки е засегнат или застрашен от несигурността, която внесоха във всекидневието ни цифровите технологии. Това коментира БНР-Радио София експертът по киберсигурност Владислав..

публикувано на 14.05.24 в 15:13

Експерти ще вземат решение за новата организация на движение в центъра на София

Кметът на София Васил Терзиев ще се съобрази с мнението на експерти, за да вземе решение дали да се въвежда новата организация на движение на столичните булеварди "Патриарх Евтимий“ и "Фритьоф Нансен“. Това коментира днес председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров. От 29-и април жители на района протестират срещу проекта за..

публикувано на 14.05.24 в 13:31
Методи Савов (вдясно) и Христо Проданов

Предстои презентация на 40 години от изкачването на Еверест в Дом на киното

Навършиха се 40 години от изкачването на Българската експедиция на връх Еверест, най-високият в света. Това се случи през 1984 година. Заедно с първия българин, който успя да покори върха, още четирима българи се качват на Еверест на 9 май 1984 година – това са Иван Вълчев, Методи Савов, Кирил Досков и най-младият тогава в Експедицията, Николай..

публикувано на 14.05.24 в 13:28

Киноцентър "Ню Бояна" отваря врати за първото по рода си събитие Family Fantasy Land

Киноцентър "Ню Бояна" отваря врати за първото по рода си Family Fantasy Land събитие, организирано от Fest Team, за да отпразнува Деня на детето по наистина вълшебен начин. Цялото семейство е поканено да изследва три пъти по-голямата парти зона, изпълнена с атракции и забавления на този 1 юни. Добре познатите декори New York Street и London ще..

публикувано на 14.05.24 в 13:10

Художникът Петър Лазаров със самостоятелна изложба, повлияна от Китай

От днес (14 май) до 6 юни 2024 г., в галерия „Графикарт“, художникът Петър Лазаров представя новата си самостоятелна изложба. Вдъхновен от Китай, където живее и твори от почти 20 години, той залага на комбинация между китайските графични методи и традициите на българския нрав. Определя изложбата си като „една от най-цветните си експозиции“,..

публикувано на 14.05.24 в 12:21