Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победителите в конкурса "Валя Крушкина - журналистика за хората" ще са ясни в началото на декември

Снимка: frgi.bg

129 журналистически материала ще се борят за първото място в четирите категории на конкурса "Валя Крушкина - журналистика за хората" 2022, както и за Голямата награда, съобщи пред Радио София Ренета Куцарова от фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ).

Номинациите се приемаха от 11 септември до 1 ноември.

След две години без присъствено награждаване, през декември ще се проведе официална церемония, на която ще станат ясни наградените.

На фона на всички други събития и кризи, които се случват, конкурсът продължава да привлича вниманието и да мотивира представителите на журналистическата гилдия, отбеляза Куцарова:

"Това ни вдъхновява. Смятаме, че е важно да има мерило за качествена журналистика, каквото се явява и нашият конкурс. Отново най-силен интерес има към категорията Пишещ журналист - печатни медии и онлайн медии."

Останалите три категории са:

  • Журналист от електронна медия - радио и телевизия;
  • Снимащ журналист - оператори и фотографи;
  • Журналист - надежда - млад журналист.

Фонд "Валя Крушкина" е учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на 11 септември 2012 г.
В досегашните 10 издания на конкурса са номинирани над 460 журналисти с повече от 950 материала.

Носители на Голямата награда досега са били: Асен Генов и Константин Павлов (2012), Росен Цветков (2013), Миролюба Бенатова (2014), Мария Милкова (2015), Генка Шикерова (2016, 2018), Тина Ивайлова (2017), Полина Паунова (2019), Добромир Иванов (2020), Мария Цънцарова (2021).

Чуйте разговора на Гергана Пейкова.


По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Експерти обсъждат "Екологичните аспекти в минерално-суровинния отрасъл на България"

Днес и утре в Етрополе се провежда Национална научно-техническа конференция на тема „Екологични аспекти в минерално-суровинния отрасъл на България”. Участниците дискутират теми като иновативни решения за производство в хармония с природата и устойчивото управление на отпадъчните води, каза пред Радио София доц. д-р инж. Кремена Деделянова -..

публикувано на 16.05.24 в 17:56
Доц. Тодор Ялъмов

Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски" спечели най-значимия проект в историята си

Наскоро Стопанският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“  спечели най-значимият до момента проект в своята история. Туининг проектът TWIN4ECO е на стойност 2,7 млн. лв. и се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Срокът на изпълнение е средата на 2026 година.  Същността на проекта е пренасяне на..

публикувано на 16.05.24 в 17:06

Има ли решения за преодоляване на демографската криза?

„Здравеопазване и образование: Възможни решения за преодоляване на демографската криза” е темата, която обединява Ротари България и различни институции. На кръгла маса днес в София, те обсъждат глобалните тенденции за задълбочаване на демографската криза и това, че България е най-засегната държава в ЕС. Пред Радио София Христо..

публикувано на 16.05.24 в 15:46

Музика, изкуства и занаяти учат в нов арткабинет таланти на 27-о училище

Заместник-кметът по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" Яна Генова откри арткабинет в 27-мо училище "Акад. Г. Караславов" , съобщиха от Столичната община. Новият кабинет е предназначен за преподаване на изкуства – музика, изобразително изкуство и занаяти. Новото артпространство ще помогне за развитие на дарбите на..

публикувано на 16.05.24 в 15:12

БФЖ ще подпомага организации, работещи с пострадали от насилие

Наскоро Българският фонд за жените (БФЖ) съобщи за нова програма, чрез която ще се инвестират 3,5 милиона лева в подпомагането на организации, работещи на първа линия по проблеми, свързани с насилието основано пола  и домашното насилие. "Вече 20 години БФЖ открито подкрепя организации, които работят по темите за правата на жените,..

публикувано на 16.05.24 в 15:07

Столичната община поема финансовата грижа за 12 деца мигранти

Столичната община поема финансовата грижа за 12 деца мигранти и бежанци, които са настанени в София без родителите си. Местната администрация ще обезпечи услуги, свързани с отглеждането и придобиването на специфични умения от децата, докато държавата поеме издръжката за тях. В момента 12-те деца живеят в Център за настаняване от семеен тип -..

публикувано на 16.05.24 в 14:39