Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Малчев: И маркетингът не може да съществува извън дигиталния свят

Инвестирайте в цифрови технологии и платформи, нови пазари и персонализация.

Създайте по-добри условия за креативност, като включите цялата организация в това, помислете за поставянето на основите за възприемането на мета вселената или блокчейн във вашата организация.

Това са част от ключовите препоръки на „Делойт“ към маркетолозите в доклада за тенденциите, иновациите и новите възможности за растеж за 2023 година.

Препоръките коментира и потвърди пред Радио София маркетологът Георги Малчев:

„В днешната ера, за да е успешен маркетингът, той задължително трябва да е част от дигиталните неща. Маркетингът трябва да е гъвкав, но и базиран на данни. Бъдете в дигиталните платформи, за да можете да отчитате сигналите, като следвате хората.“

Според експерта не бива да забравяме трите важни подхода – контекста, прогнозата, както и т.нар. маркетинг с подсилено взаимодействие.

Малчев прояви и преподавателския се опит и умело съчета актуалната информация и тенденции с дигиталните технологии и платформи. И изтъкна, че всеки човек вече може безплатно да натрупа информация, за да обясни това, което изживява. Освен това алгоритмите вече имат способността и оценяват по достойнство всеки продукт, в който са вложени повече усилия и мисъл.

Малчев силно препоръча да се дават сигнали в дигиталния свят – това ще донесе ползи, както и хората да полагат усилия да придобиват нови знания и умения.


Засега машина на времето не е изобретена. Но хората продължават да надникват в бъдещето с помощта на познанията си, идеите, технологиите, фантазията си, любопитството.

Поглеждайки в близкото бъдеще, от Радио София научихме, че следващия вторник – 21 февруари, в един от столичните молове ще се проведе твърде любопитна среща на учени, предприемачи, мениджъри, хора на духа.

Общата тема е „Преди утрешния ден-началото“, но по-конкретно тя е свързана с трите области „Технологии“, „Бизнес“, „Човек и общество“.

Какво ще се случи в по-близкото и по-далечно време, как ще се развиват технологиите, машините, хората, как ще печелим парите си, кои ще са върховете, които ще ни привличат неудържимо, ще бъдем ли по-щастливи? Кое ще е следващото голямо нещо, което ще промени живота на човечеството? Какво още можем да направим, за да ускори България движението си напред?

Отговорите ще дават т.нар. „пилотите на бъдещето“. А засега те са културологът проф. Ивайло Дичев, писателят и журналист Иво Иванов, футурологът доц. Мариана Тодорова, Татяна Иванова - българското момиче, което се готви за полет към звездите, както и мениджъри, директори и специалисти като Калоян Тодоров, Ивайло Славов, Eлена Дречева, Юрий Попов, Елена Маринова, Борислав Петров, Карел Крал, Христо Пирински, Доминик Хамерс, Пламен Цеков, Кирил Кирилов, Мария Косанова, Светлин Наков, Георги Малчев, Георги К. Първанов, Ивайло Василев.

За още подробности чуйте целия разговор.
По публикацията работи: Георги Нейков
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 26.06.24: Консултациите при президента приключиха

Гост в днешното предаване "Форум" беше Тодор Терзиев, който завършил мениджмънт в Нидерландия, работи в сферата на образованието и сугестопедията. Част от обсъжданите теми бяха: Консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство приключиха Кога президентът ще даде първи мандат за съставяне на правителство Ще има ли..

публикувано на 26.06.24 в 18:15

Две бъбречни и една чернодробна трансплантация дадоха шанс за живот на трима души

Жена на 48 години от гр. Шумен, изпаднала в мозъчна смърт, вследствие на мозъчна аневризма, даде шанс за живот на две пациентки с хронична бъбречна недостатъчност в УМБАЛ "Александровска". Те бяха избрани с най-голям процент органна съвместимост с донора от общо 6 поканени за оценка от листата на чакащи. Бъбречните трансплантации са..

публикувано на 26.06.24 в 17:05

18-ти випуск получават стипендии по програма "Готови за успех"

Фондация BCause изпрати 18-ия випуск стипендианти на програмата "Готови за успехи". През изминалата учебна 2023 година 122 студенти и ученици в 11 и 12 клас, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция, са получавали стипендия за отлични академични постижения по линия на програмата. Чрез тази програма..

публикувано на 26.06.24 в 16:41

29 юни - Национален ден на безопасността на движението по пътищата

На 29 юни 2024 г. (събота) ще бъде отбелязан Националният ден на безопасността на движението по пътищата. Предвидени са близо 30 различни демонстрации, игри, викторини с награди и запомнящи се преживявания. Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП) заедно с институции и организации партньори отбелязва датата с фестивал,..

публикувано на 26.06.24 в 15:47

София е домакин на 13-ото издание на Балканския винен фестивал

От 27 до 29 юни, София се превръща в Балканска столица на виното. 13-ото издание на Балканския винен фестивал ще посрещне гости в специално изграденото винено градче пред Националния дворец на културата. Посетителите ще имат възможност да дегустират хиляди вина от Балканския регион, включително наградените по време на престижния винен..

публикувано на 26.06.24 в 15:25

Пътешествие през смеха към чувствата в комедията "Ако извикаш нощем с всичка сила"

Димитър Коцев - Шошо е режисьор на комедийната театрална постановка "Ако извикаш нощем с всичка сила". Пиесата е с участието на Александра Сърчаджиева и Петър Антонов по текст на Яна Борисова, а музиката е на Милен Кукошаров. Сценографията и костюмите са дело на Елис Вели. Премиерата на представлението ще бъде на 1 юли 2024 г. на Открита..

публикувано на 26.06.24 в 14:35

Силата на жените в новата изложба на Елина Кешишева - "Контакт"

На 1 юли, в централната софийска галерия ONE ще бъде открита изложбата "Контакт", посветена на Жените Survivors. Автор е изтъкнатата фотографка Елина Кешишева, която представя своя човешки и творчески интерес към темата за силата на жените и тяхното умение да преминават от слабо в силно състояние, предавайки тази сила чрез контакт с хората около себе..

публикувано на 26.06.24 в 13:55