Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тримата тенори на българската стенд-ъп комедия в общо шоу

Снимка: Радио София

Димитър Иванов-Капитана, Георги Кючуков и Димитър Донски ще взривят софийската публика със своето шоу "ДГД" на 30 август от 20:00 часа на сцената на Sofia Summer Fest.

Димитър Донски е сценарист и стенд-ъп комик. Той учи и преподава медии и писане на сценарий в университета Карбъндейл в Южен Илинойз, Америка. Връщайки се в България, "защото е много по-яка" започва да се занимава със стенд-ъп.

Георги Кючуков е комедиантът и носител на наградата "Stand-up комедиант на 2021" в първото издание "Golden Mic Stand-up Comedy Awards". Той е на сцената вече 6 години и е част от екипа на "Inside Joke Stand-up Comedy".

Димитър Иванов-Капитана е куклен актьор по образование и първият вентролог в България. Той започва да се занимава със стенд-ъп комеди преди 4 години, когато със своята кукла Бай Тъньо прави първото си турне с шоуто "беше ми 100лично".

Тримата се занимават със стенд-ъп комедия отделно един от друг, вдъхновени от изявите на останалите. В последствие обаче разбират, че заедно са много по-силна комбинация и се събират в трио.

"Няма конкуренция между нас на сцената. Има в живота", казва Капитана.

"Конкурираме се за коса", допълва Георги Кючуков.

Очевидно чувствата за хумор не ги напуска и извън сцената.

"Има някакъв много добър заряд между нас. Почваме така нареченото хранене да правим един към друг и в самата вечер, в самото събитие се появява една микро атмосфера, един микросвят, който живее в този един час и е супер забавно", споделя Капитана.


Лятото и за тримата артисти е било изпълнено с участия, но...

"За мен апогея бяха двете "ДГД" събития - сега, в началото на август - Варна и Бургас", казва Кючуков.

Говорейки за нощния живот в България, тримата имат различни предпочитания към градове и начин на забавление.

"В Димитровград нощният живот е невероятен. На пейки е предимно. За мен най-добрият ден за излизане е вторник, защото иначе в петък можеш да продължиш и събота и неделя, а във вторник знаеш, че в три часа трябва да спреш, защото утре си на работа", изказва експертно мнение Донски и добавя: "ако от София си тръгнат 30% от "селяните" и 80% от софиянци тук ще стане супер".

"Аз на Варна и Търново много се кефя като нощен живот", споделя ни Капитана, който "е врял и кипял в нощния живот" в ролята на Капитан Морган.

"Шест ръце вдигам за Пловдив! Пловдив е най-якият град", казва Кючуков. И това, че е родом от Ямбол не го кара да смени мнението си.

Тримата имат различни предпочитания за нощен живот, но те самите са участници в него със своите стенд-ъп изяви. Общото им шоу е разпродадено, но те ще радват софийската публика и в други комбинации по между си: на 18 септември Донски и Кючуков, а на 2 ноември - Капитана.

Повече от хумора на тримата комедианти чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Мария Бояджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Санирането вече не е достатъчно за добра енергийна ефективност на сградата

Пасивните сгради в България са по-малко от 100, те са с най-висок клас на енергийна ефективност

От началото на 2024 г. влезе в сила актуализация на Наредбата за енергийна ефективност, според която всички нови сгради трябва да са почти нулево ефективни . Оказва се, че повечето сгради, строени през последните 10-20 г. не отговарят на заложените стандарти, да не говорим за по-старото строителство. Това коментира пред БНР-Радио София..

публикувано на 01.07.24 в 15:44

До 31 юли променят частично движението при бул. "България" и Софийския околовръстен път

Проведен предварителен оглед на конструкцията на надлеза при пътния възел на бул. „България“ и Софийски околовръстен път, посока от бул. „Братя Бъкстон“ към кв. „Бояна“, налага промяна в движението, съобщиха от Центъра за градска мобилност. От днес (1 юли 2024 г.) до 31.07.2024 г. включително, се забранява влизането на пътни превозни средства,..

публикувано на 01.07.24 в 12:58

Любо Киров и музиката

Как се подготвя Любо Киров за своя нов музикален период? "Емоцията покрай издаването на албума "Ново сърце" наистина е голяма, защото всеки артист се вълнува. Докъде трябва да се вълнуваш от от обратната връзка и докъде трябва да отстояваш себе си като артист", сподели Киров пред БНР-Радио София. "Колко се угажда на публиката и колко..

публикувано на 01.07.24 в 12:53

Безплатни беседи намясто за историята и археологията на Кокалянски Урвич

До средата на месец юли, желаещите да научат подробности за Кокалянски Урвич, могат да участват намясто в безплатни беседи за историята и археологията на обекта. В средата на миналия месец стартираха редовните археологически разкопки на Средновековния укрепен център Кокалянски Урвич, който се намира в непосредствена близост до София. Тази година..

публикувано на 01.07.24 в 10:46

Да посрещнеш Джулай морнинг на българското Черноморие

Десетки хиляди посрещнаха първите слънчеви лъчи на юли на българското Черноморие. Толкова хора има за първи път, сподели в ефира на Радио София Лили Големинова, която посрещна изгрева на къмпинг "Градина", край Созопол. За усещането да посрещаш всяка година Джулай морнинг на българското Черноморие, чуйте в звуковия файл.

публикувано на 01.07.24 в 09:12

Юли идва с горещини, в София днес около 33°

Днес ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали. В източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, в останалите райони ще остане почти тихо, съобщиха от НИМХ. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°, в София - около 33°. В планините ще бъде слънчево, след обяд с..

публикувано на 01.07.24 в 07:35
Етрополе

Етрополе като европейски град

Гостуваме на празника на община Етрополе. В началото с нас е  Теодора Ботева, представител на местен бизнес:  

обновено на 30.06.24 в 11:50