Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лейбълът "Звук и картина" отбелязва 5 години с празничен концерт

Снимка: Радио София

Лейбълът „Звук и картина“ навършва 5 години и кани феновете на алтернативната музика на празничен концерт, на 10 февруари в столичен клуб.

Пред Радио София Лъчезар Павлов и Филип Саулски обещаха през тази година да има много новости около лейбъла.

„С доста изпълнители сме в напреднали разговори и партньорски взаимоотношения, защото тази година ще излиза много нова музика, която ще бъде продуцирана от нас. Като цяло ще бъде една юбилейна година, с много нови начала“, каза Лъчезар Павлов.

„Направихме „Звук и картина“, защото с Лъчо сме влюбени в музиката от страшно много време. Събра ни една българска хип-хоп банда. Преди това минахме през два други музикални проекта, които почти успяха да видят бял свят. Смея да твърдя, че ние сме царете на новото начало“, обясни Филип Саулски.

По думите им, лейбълът е дом за изпълнители, чиято музика не се пуска често.

На концерта феновете ще чуят и видят DéВЯРА, Eleeza, Banko & Karshana, Звук и Картина, Pero, Hera и един специален гост изпълнител. Drag Performance от Нейно Величество Vià T. Nàm, балет от Преси и Анджи, а в ролята на водещ е Георги Грозев.

„Вечерта до 24.00 часа ще бъде разделена на live изпълнения, след това ще потанцуваме. Ще имаме още изненади. Готино парти ще стане“.

Лъчезар Павлов и Филип Саулски добавиха, че ще звучи издавана и неиздавана тяхна музика.

Те уточниха и, че предстои издаването на албум, който ще бъде компилация със стартиращи артисти.

„Искаме „Звук и картина“ да бъде наистина музикален лейбъл. Музикалният лейбъл трябва да намира и да дава път на нови таланти“, уточни Филип Сеулски.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицаи задържаха каруца с огромна ВиК тръба

Полицаи от Трето районно управление заловиха четирима млади мъже, които с каруца са превозвали огромна водопроводна тръба. Най-вероятно металната тръба е била взета от място на ремонт и е щяла да бъде предадена в пункт за вторични суровини, коментираха свидетели. Мъжете са привлечени за изясняване на случая. Конят е освободен, но..

публикувано на 08.07.24 в 13:39

Изложба във входа на кооперация в столичния "Лозенец" разказва историята на квартала

Нестандартна изложба, която представя фотографии и текстове от историята на квартал "Лозенец" може да се види в една от емблематичните сгради на пл. "Журналист". Мария Чакърова, автор на изложбата, е една от живущите там и споделя, че от малка идея откриването на "Зад една затворена врата" се е превърнало в "Лозенец фест". " Изложбата, която..

публикувано на 08.07.24 в 13:23

Авторско четене и разговор с още трима "Поети на XXI век"

Клуб "Писмена" кани трима млади поети, които участват в изграждането на облика на младото поколение, дебютирало през XXI век . Срещата с Никола Петров, Гергана Панчева и Анна Лазарова ще продължи разговора за тенденциите и индивидуалните авторски търсения, започнал със срещите, организирани от Националната библиотека през 2022 г. и 2023..

публикувано на 08.07.24 в 13:11

Гимназисти рисуват и разказват за софийски сгради - културни ценности

Млади художници изобразяват сгради със статут на културни ценности на няколко локации – две по ул. "Московска" и трета в артистичния "КвАРТал" (под бул. "Дондуков") като част от Проект за популяризиранена архитектурни ценности на София . От 6 до 9 юли ученици от Националната гимназия за приложни изкуства "Св. Лука"  рисуват..

публикувано на 08.07.24 в 11:50
Някои сгради срещу храма

Първият етап на разширението на "Опълченска" започва след седмица

Ремонтът с разширение на ул. "Опълченска" започва от 16 юли и ще стане на два етапа –  първо от бул. "Сливница" до ул. "Цар Симеон", а след това от "Цар Симеон" до бул. "Тодор Александров", потвърди пред БНР-Радио София кметът на район "Възраждане" Станислав Илиев . Така след завършване на проекта натоварената улица ще бъде с по 3 ленти на..

публикувано на 08.07.24 в 11:15
Комарите вече трудно се прогонват Снимката е илюстративна

Жители на район "Кремиковци" сами пръскат срещу кърлежи и комари

В очакване на общината да си свърши работата и да третира тревните площи срещу кърлежи и комари, жителите на район "Кремиковци" избират сами да се справят с проблема. Според някои от тях, понеже районът е далеч от центъра, изобщо не се пръска, или ако се прави, то е толкова рядко, че няма осезаем ефект. Освен, че често косят парковете и..

публикувано на 08.07.24 в 10:45

Части от 3 столични квартала без вода

На 8 юли (понеделник) 2024 г. във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности в ж.к. "Младост 1" от "Софийска вода" предупреждават, че се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на живеещи в: бул. „Цариградско шосе“ от № 40 до № 50 и ул. „Димитър Моллов“ от бул. „Цариградско шосе“ № 50 до кръговото на 4-ти..

публикувано на 08.07.24 в 08:39