Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Peyotoff представя новия си проект "Hometown Odyssey"

Снимка: Радио София

Петър Йотов - Peyotoff е познат от различни музикални формации, но авторската му музика не остава на заден план. Пред Радио София той представиновия си проект „Hometown Odyssey“ и инструментал, с характерната за него китара.

„В полунощ излезе новия сингъл, който нямах търпение да споделя, защото е може би, едно от най-любимите неща, които съм правил до момента. Имам 8-струнна китара, от която не мога да се отделя и това е първият трак, който направих с нея“, сподели Peyotoff.

Признава, че звученето този път е по-различно от това, което хората са свикнали да чуват от него.

„Със сигурност музиката не е толкова спокойна, за слънчеви и приятни дни с коктейл в ръка. Аз нямам търпение да започна да правя такава музика, защото, ако седиш на едно място, може би си доскучаваш“, обясни музикантът.

Peyotoffвече изпълнява авторската си музика на живо. На 31 май, заедно с Радо Казаков и Trombobby, той ще бъде във Велико Търново, а на 2 юни във Варна.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Балканската диета есен

Балканската диета

Сезонната храна и Балканската диета с д-р Райна Стоянова: "Тя е много близка до Средиземноморската, която за поредна година е обявена за диета на годината. Няма вредна храна, има вредни количества. Най-важен е балансът и да се редуцират до минимум вредните навици." Още за съставките на Балканската диета и особеностите при прилагането ѝ - в звуковия..

публикувано на 05.10.24 в 10:30

Действията на всеки от нас имат значение

Годишни награди за биоразнообразие и Природа фест - Радостина Ценова от Фондация "Биоразнообразие" с подробностите: "Стартът на Феста е в 10:30. Продължава до 17:30, от 18 са Наградите. Успяхме за втора поредна година. Предвидили сме много забавления. Идеята е екологичните организации да се представят с характерните им дейности. Действията на всеки..

публикувано на 05.10.24 в 10:26

Защо в ПГ „Велизар Пеев“ в Своге обучават ученици и от Столичната община?

Професионалната гимназия „Велизар Пеев“ в Своге е най-голямата в Софийска област. Това е иновативно училище с най-съвременното оборудване за различните професионални направления, в които обучава ученици дори от столицата. "Привличаме млади хора с материалната база, която имаме в момента, и - разбира се – с базата, която доразвиваме, с Центъра за..

публикувано на 04.10.24 в 17:45

В София може да се направи най-смислената инвестиция в имот

Макар в България да са нужни 199 месечни заплати за закупуване на дом с размер от 100 кв. м., ние сме с най-голям брой жилища на 1000 души от населението сред страните в Европейския съюз. Този парадокс специалистите от сферата на имотите обясняват с народопсихологията ни – българите не обичат да живеят под наем и предпочитат да има..

публикувано на 04.10.24 в 16:49
Елина Дашина

Елина Дашина записа много различен вариант на песента си "Идваш в съня ми"

В предаването “Добър вечер, София“ певицата Елина Дашина представи новата си песен "Don`t Let It Go" . “Музиката създадохме заедно с Павлин Бъчваров – един от емблематичните пианисти на група PIF,  който е мой състудент. С него направихме един различен от първоначалния аранжимент, който беше предимно в джаз стилистика. Влязохме в студио..

публикувано на 04.10.24 в 16:35
За диагностика на рак на гърдата се използват и нови методи, извън страндартните - мамография, ултразвукова диагностика и магнитно-резонансна томография.

Изчерпаха се часовете за безплатна ехомамография за рак на гърдата в ИСУЛ

По-малко от 48 часа след като бяха обявени часове за безплатна ехомамография за рак на гърдата в Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ в София се изчерпаха, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. В рамките на инициативата бяха предвидени 150 безплатни преглед а.  С направление от личния лекар , ехомамографията..

публикувано на 04.10.24 в 16:25
Кинокритикът с последната си книга

„Между два кадъра“ - истории от света на родната кинематография

„Между два кадъра“ е първа част от поредица книги, в която съвременни творци на българското кино разказват за своя път към филмите, които гледаме. Някои от тях са любими на публиката, други - по-малко познати, но всички те създават настоящия образ на киното в България . Разговорите с тях разкриват разноликия, чаровен, конфликтен, но и все пак любим..

публикувано на 04.10.24 в 15:28