БНР и ВВМУ "Никола Вапцаров" подписаха споразумение за сътрудничество

Българско национално радио и Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" ще си партнират в редица области.  Генералният директор на БНР Милен Митев и флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров, началник на ВВМУ,  подписаха във Варна споразумение за..

публикувано на 31.10.23 в 13:30

На 1 ноември БНР ще обяви "Будителят на десетилетието"

На тържествена церемония, която традиционно ще се излъчи на празничния 1 ноември, Българското национално радио ще обяви "Будител на десетилетието“. "Кой е Вашият будител на десетилетието?"  С този въпрос Българското национално радио се..

публикувано на 31.10.23 в 12:44
Генералният директор на БНР Милен Митев и Мария Атанасова - победител в конкурса

Генералният директор на БНР Милен Митев награди победителите в конкурса "По стъпките на Сирак Скитник"

В галерия "Нова" на Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен беше официално открита изложба с творби на учениците, участвали в конкурса "По стъпките на Сирак Скитник". Събитието е част от инициативите, с които  Българското..

публикувано на 27.10.23 в 12:55

Царибродският народен оркестър с концертна премиера в Първо студио на БНР

Царибродският народен оркестър ще направи своята концертна премиера в Първо студио на БНР на 30 октомври, понеделник, от 19.00 ч. В навечерието на Деня на народните будители и Деня на Западните покрайнини, музикантите от този регион ще изнесат..

публикувано на 26.10.23 в 13:07

"Акордеонни импресии" с Калоян Куманов

С концерта " Акордеонни импресии " на 25 октомври от 19.00 часа продължава проектът "Джаз в Първо студио". На сцената ще излезе един от най-атрактивните и успешни акордеонисти у нас и зад граница  Калоян Куманов в компанията на Стоян..

публикувано на 19.10.23 в 16:29
Детски хор на БНР

Детският хор на БНР с концерт в Дните на японската култура

Детският радиохор отново ще се включи в Дните на японската култура в България с  концерт на 20 октомври, петък, от 19:00 ч. в Първо на студио на БНР. Събитието е част от програмата на 34-ото издание на фестивала. Световноизвестните певци от..

публикувано на 18.10.23 в 12:06
Оркестър за народна музика

Оркестърът за народна музика на БНР открива концертния си сезон с премиерни заглавия и ярки солисти

Оркестърът за народна музика на БНР открива новия си концертен сезон на 19 октомври в 19 часа в Първо студио на радиото. Маестро Димитър Христов e подготвил програма с премиерни заглавия и ярки солисти, записвали с Оркестъра през изминалия сезон...

публикувано на 09.10.23 в 12:11
Илия Вълков

„РадиоТочка“ с Илия Вълков – новото предаване на програма „Хоризонт“

"РадиоТочка" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“ на БНР, което започва на 6 октомври. Всеки петък от 17 ч. водещият Илия Вълков ще  предлага на слушателите различен фокус към темите и събеседниците. Като територия за анализи и..

публикувано на 04.10.23 в 11:10

"Джаз в Първо студио" с Innerglow на 4 октомври

Новият сезон на поредицата "Джаз в Първо студио" на БНР стартира на 4 октомври в 19:00 ч.  с една от най-обичаните групи Innerglow . Триото за електронен поп и рок с алтърнатив, денс и фънк елементи ще представи песни от новия си албум, като..

публикувано на 03.10.23 в 16:16

Далибор Карвай дебютира с Радиосимфониците на 6 октомври

Симфоничният оркестър на БНР  ще открие своя творчески сезонна 6 октомври от 19:00 часа в зала "България".   Под палката на главния диригент  Константин Илиевски своя дебют с Радиосимфониците ще направи словашкият цигулар  Далибор Карвай ...

публикувано на 02.10.23 в 14:39