Сбирка за фантасти и прожекции на филми очакват посетителите на бургаската библиотека

Сбирка на Клуб „Тера Фантастика“ към Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ ще се проведе днес от 18:30 часа. Темата е „Връзката между митология и политическа идеология в творчеството на Франк Хърбърт и влиянието на „Дюн“.  Водещ ще бъде Антон..

публикувано на 20.02.24 в 08:19

Прожектират безплатно за ученици филма „Киберпрестъпност“ в Бургас

Най-новият българския филм „Киберпрестъпност“ ще бъде излъчен безплатно за учениците в Бургас. Прожекцията ще се състои днес от 12.00 часа в Дом на културата НХК. Филмът е част от Кампанията „Пази детето в интернет“. Целта ѝ е да образова децата как да..

обновено на 20.02.24 в 07:32

Сливенският симфоничен оркестър ще представи три бутикови концерта

Цикъл от три бутикови концерта ще представят на сливенската публиката музикантите от Симфоничен Оркестър Сливен. Съвместният проект на културния институт и Национална Художествена Гимназия “Димитър Добрович”, е под надслов Камерна музика в галерия "Нова"...

публикувано на 20.02.24 в 07:31

Наградиха победителите в третото издание на литературния конкурс "Любовта е извор"

На специална церемония днес бяха връчени наградите на победителите в третото издание на литературен конкурс „Любовта е извор“. В него със свои творби се включиха 122 участници от цялата страна и от чужбина. Конкурсът е посветен на..

публикувано на 16.02.24 в 17:30

Награждават победителите в конкурса за любовна проза "Млад разказвач"

Днес ще наградят отличените в националния конкурс за любовна проза "Млад разказвач", на името на Атанас Радойнов. Събитието започва в 18 часа в Дома на писателя - Бургас. Жури в състав проф. д.и.н. Диана Радойнова, писателите Николай Фенерски и Янчо..

публикувано на 16.02.24 в 13:03

Мария Донева представя в Бургас новата си стихосбирка „Боядисвам в бяло лятото“

Мария Донева представя днес в Бургас най-новата си стихосбирка „Боядисвам в бяло лятото“. Поетесата е автор на 20 книги със стихотворения и кратки разкази, както и носител на награда "Най-четен детски автор". А за най-новите си стихове споделя:..

обновено на 16.02.24 в 09:48

ВФ "Морски песъчинки" и Милена Добрева с награди "Сребърна лира"

Съюзът на Българските музикални и танцови дейци награди със "Сребърна лира" ВФ "Морски песъчинки" към Сдружение ,,Арт Мюзик" - Бургас. Отличието е за високи художественотворчески постижения и по повод нейната 20-годишнина. Съюзът на Българските..

публикувано на 16.02.24 в 09:41

Артисти на "Цирк дю Солей" с ледено шоу в Бургас посветено на Хари Потър

Бургас е част от турнето на артисти на "Цирк дю Солей", които представят в България HOGWARTS HOLIDAYS. Това е вълшебна история за магьосническия свят на Хари Потър и неговите приятели. Спектакълът ви приканва да напуснете ежедневието и да се потопите в..

публикувано на 15.02.24 в 13:02
Проф. Здравко Попов

Започва инициативата „Бургас - град на словото“

Инициатива „Бургас – град на словото“ стартира в морския град и ще продължи през цялата година. Тя е породена от учредяването на клуба „Философите на Бургас“, част от който е и проф. Здравко Попов, който разказа за идеята и смисъла на новата..

публикувано на 15.02.24 в 10:56

Капка Кънева открива изложба „Print PreView/ ПреГлед на печата“ в Бургас

Капка Кънева представя в Бургас изложбата си „Print PreView/ ПреГлед на печата“.  Тя е доцент в Националната художествена академия и работи в областта на хартиената скулптура, илюстрацията и книжния дизайн. Изложбата  е своеобразно книжно..

публикувано на 15.02.24 в 09:10