Представят "Всички наши тела" по текстове на Георги Господинов в Бургас

"Четенето произвежда спомени. Отдавна не помня и съм се отказал да търся кои са прочетени и кои - не. Не намирам никаква разлика, всичко е преживяно, всичко ме кара да настръхна, всичко е оставило белег. По всичките мои тела...", пише Георги..

публикувано на 14.02.24 в 15:22

Росица Чобанова представя изложба живопис "Философията на цветовете"

Художничката Роси Чобанова ще представи днес в Бургас своята втора самостоятелна изложба живопис, озаглавена "Философията на цветовете". В 23 платна авторката показва многообразието от цветовете и тяхната философия да въздействат като енергия, заряд,..

публикувано на 14.02.24 в 09:10

Румен Стоичков събра в книга историята на "Нощен хоризонт"

40 години от историята на Българското национално радио събира книгата на Румен Стоичков „Звуците на нощта“.  Радио водещият я представи в навечерието на Световния ден на радиото. „Звуците на нощта“ е посветена на легендарното предаване на БНР..

публикувано на 13.02.24 в 15:42

Ето ги победителите в литературния конкурс "Любовта е извор"

Приключи третото издание на литературния конкурс "Любовта е извор". Участниците са 122, в първа група /11-14 г./ са 60, във втора група /15-19 г./ са 53 - ма, а в терта /20-25 г./ са 9.  Изпратени са 163 творби -поезия и проза. Авторите са  от..

публикувано на 13.02.24 в 10:04

Нова програма "Достъпна култура" и Летен Никулден в Бургас

Повече пари в проекто-бюджета на Община Бургас и за култура. Заявката направи ресорният заместник кмет Диана Саватева. В сряда на заседание на местния парламент ще бъде дебатиран и гласуван най-важният финансов документ на общината. Саватева..

публикувано на 12.02.24 в 17:08

Над 1000 автори в първия национален литературен конкурс на името на Янаки Петров

Силата на словото обедини над 1000 автори от цялата страна в първия национален литературен конкурс на името на Янаки Петров, познат още като Чичо Чичопей. С емоционален музикално-поетичен спектакъл в залата на Военния клуб в град Средец бяха представени..

публикувано на 12.02.24 в 07:40

Постановката "Боряна" по Йордан Йовков играят в Бургас

Постановката "Боряна" по Йордан Йовков на Драматичен Театър - Добрич гостува днес в Културен дом на НХК. Режисьор е Стефан Спасов,а сценограф Димитър Митев. “Боряна” е история за краха на едно семейство... Сигурността и спокойствието на патриархалния..

публикувано на 11.02.24 в 14:20

Играят мюзикъла "Магьосникът от Оз" в Кукления театър в Бургас

В залата на кукления театър отново ще посрещнат зрителите с мюзикъла, изигран с 20-ет марионетки - "Магьосникът от Оз". Малката Дороти живее в сивия и скучен Канзас при чичо Хенри и леля Ем. Животът й е еднообразен и тя мечтае за пътешествия в..

публикувано на 11.02.24 в 09:00
Държавна опера – Бургас

Продължава поредицата "Солистите на Държавна опера" - Бургас

Днес в 11ч е четвъртият концерт от поредицата "Солистите на Държавна опера - Бургас“ във фоайето на Операта. В програмата на вокалния концерт ще звучат шедьоври от оперната класика, в изпълнение на изтъкнатите български оперни певци мецосопраното..

публикувано на 10.02.24 в 09:50

„Сливенски майстори-живопис и пластика“ гостува в галерия „Ателие R“.

Изложбата „Сливенски майстори-живопис и пластика“ гостува в бургаската  галерия „Ателие R“. Обединяващото между осемте творци, които се представят със свои произведения е сливенската художествена гимназия - част от тях, като преподаватели, а други,..

публикувано на 09.02.24 в 12:41