Ремонтират част от ул. „Георги Калоянчев“, спирка „Велека“ няма да се обслужва

На 1 и 2 май, за времето от 08.00 до 20.00 ч., ще бъде променена организацията на движението за извършване на ремонтни дейности на пътното платно на ул. „Георги Калоянчев“, в участъка от ул. „Петко Задгорски“ до ул. „Димитър Аврамов“, като отсечката ще..

публикувано на 01.05.24 в 08:15

Потребители на 8 социални услуги в Бургас ползват телемедицина

В Бургас все повече потребители на социални услуги ползват възможностите на телемедицината. Осем социални институции имат достъп до здравни грижи от разстояние чрез специални телестанции. Управителят на Домашния социален патронаж Валентина..

публикувано на 01.05.24 в 08:10

Иконописецът Тошко Вачев с изложба в църквата на остров "Св. Анастасия"

Изложба на икони ще представи Тошко Вачев на остров "Св. Анастасия". Тя е подредена в преддверието на островната църква и ще бъде открита днес на 1 май. Събитието е и по случай десетгодишния юбилей на туристическия комплекс...

обновено на 01.05.24 в 07:47

Министър Милошев обсъди развитието на Странджа и Южното Черноморие

Перспективите България да развива климатолечение като част от здравния туризъм обсъди министърът на туризма Евтим Милошев заедно с представителите на Сдружение „Рафаел – инфо, култура и туризъм“. В срещата участваха заместник-министрите на туризма Ирена..

публикувано на 30.04.24 в 17:12

В Малко Търново посрещат Великден с църковни служби и фолклорен празник

Малкотърновци ще посрещнат Възкресение Христово с празнична великденска служба в православния храм „ Успение Богородично“.  На 5 май от 10 часа, на Второ Възкресение ще бъде отбелязано със служби освен в православната църква и в източнокатолическия..

публикувано на 30.04.24 в 16:26

Руси Чанев ще получи "Аскеер" за цялостен принос към театъра

Голямата награда "Аскеер" за цялостен принос към театралното изкуство ще получи актьора Руси Чанев, а с почетен "Аскеер" ще бъде удостоена актрисата Мимоза Базова. Театралните отличия се връчват по традиция на 24 май в театър "Българска армия"...

публикувано на 30.04.24 в 16:18

Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК – Бургас

Заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК се проведе днес. Областният управител Мария Нейкова се срещна с представители на дружеството и кметовете на общините в област Бургас. В началото на срещата се приеха с единодушие отчета за..

публикувано на 30.04.24 в 16:06

В Сливен започнаха проверките в магазините преди празниците

В Сливен предпразнично започнаха съвместни проверки ОДБХ и Икономическа полиция на месарските магазини и в търговските обекти, в които се предлагат яйца и козунаци. Здравните инспектори следят за печатите по агнешко месо, съхранение и документи, които..

публикувано на 30.04.24 в 15:56

Младежи влизат в ролята на възрастни за Деня на ученическото самоуправление

Новият Младежки международен център в Бургас ще бъде домакин на кариерен форум в Деня на ученическото самоуправление - 9 май, когато младежи ще влязат в ролята на възрастни и ще подготвят и реализират събитие. През месец май предстоят и социални събития там..

публикувано на 30.04.24 в 15:43

300 000 лева дари Лукойл за три инфраструктурни проекта в община Бургас

300 000 лева дари нефтената рафинерия Лукойл за инфраструктурни проекти в община Бургас. Договорът за дарението бе официално подписан днес между кмета Димитър Николов и председателя на Управителния съвет на петролната компания Евгени Маняхин...

публикувано на 30.04.24 в 15:15