Заседание на Министерския съвет.

Правителството отмени решението за създаване на частна детска болница

Министерският съвет отмени решението си за създаване на Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София, съобщи късно снощи правителственият пресцентър. По-рано през деня служебният премиер Димитър Главчев разпореди незабавната отмяна на..

публикувано на 02.05.24 в 08:10
Тайната вечеря на Христос с учениците му.

Велики четвъртък е: православният свят съпреживява последната земна седмица на Христос

Днес е Велики четвъртък - ден от Страстната седмица, в която православният свят съпреживява последните земни дни на Исус Христос. Евангелията разказват, че на този ден Божият син празнува последната си Пасха с 12-те си ученици. На тайната вечеря Той им..

публикувано на 02.05.24 в 07:48
Димитър Главчев

Премиерът разпореди да бъде отменено решението за създаване на частна детска болница

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера  решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София.  Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от..

публикувано на 01.05.24 в 17:17

На 4 май се открива новият мотосезон в Бургас

В Бургас на 4 май, в 11 часа предстои да бъде даден старт на новия мотосезон тази година. Мястото за това е Морската гара. Това каза пред БНР Бургас Румен Люцканов, от Hooligans MC Burgas Като организатори на това зрелищно събитие Румен Люцканов..

публикувано на 01.05.24 в 16:32

Оркестър "Канарите" ще свири на Гергьовден в Камено

На 6 май Камено чества името на своя покровител Св. Георги, който е и  патрон на православния храм в града. Музикален концерт, танцови  изпълнения, анимация и базар с местни продукти ще допринесат за доброто  настроение на централния площад...

публикувано на 01.05.24 в 16:29
Марин Киров, кмет на Община Царево

Царево очаква своите първи туристи от Чехия и Полша

Около 20 май Царево ще посрещне първите си чуждестранни туристи за тази година. Кметът Марин Киров каза, че тази година туристическият сезон ще започне по-рано, за разлика от предходни години. Очакват се гости от Чехия и Полша.  „Както виждате всички..

публикувано на 01.05.24 в 15:12

Нефтохимик привлече руския волейболист Павел Мороз

Нефтохимик привлече руския волейболист Павел Мороз, съобщиха от бургаския клуб чрез официалната си страница в социалните мрежи. Мороз е седмият състезател за новия сезон, когото ВК Нефтохимик 2010 обявява след Аксел Трухчев, Красимир Георгиев, Венцислав..

публикувано на 01.05.24 в 15:10

"Булевард Демокрация" на 1 май:

Не знам за Вас, но аз съм от онова поколение, на което му цитираха непрекъснато пословици и поговорки докато растеше, че „Трудът краси човека, мързелът го грози“, „Който не работи - не трябва да яде“, а днес ги чуваме в преработен вариант, защото..

публикувано на 01.05.24 в 14:22

Концерти с образователна цел се проведоха в две училища в община Царево

Музикални концерти с образователна цел се проведоха в средно училище " Никола Вапцаров" в Царево и основно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Ахтопол, съобщават от общината. В тях се включиха ученици от начален курс. Целта бе запознаване с..

публикувано на 01.05.24 в 13:57

Очакват 10 млн лева за подмяна на ВиК мрежата в Мамарчево и Малко Шарково

В крайграничната община Болярово очакват 10 млн. лева от държавния бюджет за реализация на проектите, одобрени за финансиране в края на миналата година. Със средствата ще бъде ремонтирана водопроводната мрежа в две села с остаряла и крайно амортизирана..

публикувано на 01.05.24 в 13:41