Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Маринов: Истината за социалната идея е в левия съюз

„Ляв съюз за чиста и свята република“
Снимка: БНР Бургас

Повече млади хора, представители на различни съсловия и професии, хора с опит, както и бивши членове на БСП. Така определи листата си с депутати „Ляв съюз за чиста и свята република“ за Бургас Павел Маринов. Той е бивш областен управител, кандидат за кмет и бивш председател на БСП Бургас. А днес е водач на листата на лявата коалиция, чийто "архитект" е бившият премиер Жан Виденов. 

Днес „Ляв съюз за чиста и свята република“ регистрира в РИК Бургас своята листа с депутати за Парламентарните избори през юли.

"Имаме повече от необходимите депутати за попълване на листа за народни представители. Истината за социалната идея е в левия съюз, за бъдещето на България и на честните избори. Ще видим какво ще постигнем, но няма да спрем само с тях.

Стремим се да дадем възможност на всички, които имат социално мислене, отношение към истинската лява идея в България, да намерят място в политическия спектър, да могат да участват пряко в изборите и да продължат да го правят в бъдеще", категоричен е Маринов. 


Той уточнява, че в листата с кандидат депутати за следващите Парламентарни избори ще влязат още: 

Димитър Стоянов, бивш председател и депутат от БСП

Жени Илиева, бивш член на БСП и водач на „Възраждане на Отечеството”

Виляна Русева, асистент в БСУ

Иво Узунов, филолог

Росица Иванова

Захари Кирилов, адвокат

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Павел Маринов поясни защо предпочете Жан Виденов

Павел Маринов обясни защо предпочете движението на Жан Виденов пред БСП: Обърнаха се към мен, аз ги подкрепих,   познавам много хора там, които имат какво да кажат и да направят, макар че са били неглижирани досега в пространството. Има и..

публикувано на 26.05.21 в 15:27

Павел Маринов окончателно оправдан след 6 години съдебни процедури

На 23 ноември влезе в сила окончателното решение на Апелативния специализиран наказателен съд, с което всички обвинения срещу бившия областен управител на област Бургас Павел Маринов бяха отхвърлени. В решението на съда се казва, че: „Несъмнено е..

публикувано на 26.11.20 в 09:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Възраждане" сигнализира областния управител за прегласуване на общинския съвет

Бургаската структура на „Възраждане“ сигнализира областния управител за "скандално" и "порочно", по думите на съветниците на партията, прегласуване в Общинския съвет на Бургас.  На последната сесия бе гласувана докладна записка на кмета, свързана с..

публикувано на 02.07.24 в 10:29

Първият мандат: Росен Желязков е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група - ГЕРБ-СДС - Росен Желязков. Кандидатурата му бе представена от лидера на..

обновено на 01.07.24 в 09:18

Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство

Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство . Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов, лидер на "Гергьовден", и уточни, че се позовава на заявления на Бойко Борисов, но добави: "Но виждате, че..

публикувано на 30.06.24 в 10:43
Жечо Станков

Жечо Станков: Четирилентовите пътища в област Бургас ще помогнат за икономическото развитие на региона

Предизвикателствата пред общинските кметове в област Бургас са лошата пътна инфраструктура, нуждата от подмяна на ВиК мрежата, както и проблемите по програмата за саниране. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Жечо Станков след проведена среща между..

обновено на 28.06.24 в 18:22

Андрей Рунчев, ГЕРБ-СДС: Кандидатът за премиер ще получи в понеделник папката от президента

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи папката за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. Ще я получи кандидатът за министър-председател на коалицията. Името му ще стане ясно на 1 юли в 9 часа сутринта, беше лаконичен бургаският..

публикувано на 28.06.24 в 16:30

Президентът връчва първия мандат в понеделник

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ – СДС. Това ще стане в понеделник от 9 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  Папката ще бъде връчена на кандидата за министър-председател на формацията.  След..

публикувано на 28.06.24 в 12:33

Започва укрепване на свлачището на крайбрежната алея в Ахтопол

Общинските съветници в Царево гласуваха за изработване на подробен устройствен план, с което започват действия по решаването на дългогодишния проблем със свлачището на крайбрежната алея в Ахтопол. Предприемат се и незабавни действия по..

публикувано на 26.06.24 в 10:28