Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пълна листа с кандидати за общински съветници регистрира МК „Левицата“ в Бургас

| обновено на 26.09.23 в 12:19

Пълна листа с кандидати за общински съветници регистрира Местната коалиция „Левицата“ в Бургас. В нея има както експерти в сферата на образованието, така и такива в икономиката и туризма. Водач на листата е кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков. „Със сигурност от този момент нататък ще сбъднем всички страхове на нашите опоненти, които ще се регистрират на тези избори. Ще сбъднем и страха, че Бургас може да има голямо обединение, че можем да съберем различни личности, различни политически партии, различни граждански организации, които да сме обединени под мото Бургас“, каза той. Амбицията на коалицията е да не бъде позволено в бъдещия Общински съвет, ГЕРБ да има мнозинство.

„По-голямата част от кандидат-кметовете са изпаднали в нелегалност“, допълни Табаков. Той посочи, че в листата са влезли няколко „възлови линии експерти“. „Заложили сме хора в образованието в нашата листа, заложили сме на икономисти и на предрпиемачи. Заложили сме и хора в сферата на туризма. В листата са влезли и хора от малките населени места. Освен експерти, сме решили да влезнат и хора с доказан политически опит. Това са Костадин Андонов, Мария Табакова и Стоян Коларов. Това са бивши общински съветници", поясни той.

На второ място в листата е адвокат Георги Сталев. „Щастлив съм от факта, че МК „Левицата“, всички участници в нея успяха да загърбят дребни партийни различия и да се явим на местните избори обединени заедно с една единствена кауза Бургас. Листата, която представяме на бургазлии е доста хомогенна, изпълнена с хора специалисти, доказани всеки в своята област“, посочи той.

На 27-мо в листата е предприемачът Васил Трифонов, който за първи път се явява на избори. „Реших да се включа, защото като човек живял и завършил в чужбина, но решил да се върне и да се развива в родния си град, считам, че като работодател, а също и като родител, всеки трябва да вземе своята позиция, да не седим безучастно и да се включим със свежи идеи и конкретни действия за развитието на младите хора, на образованието, не само в нашия град, но и в малките населени места“, каза той.

Сред кандидатите на МК „Левицата“ е и иконописецът Тошко Вачев. „За първи път ми е да бъда в листа. С най-голямо желание ще помагам. Аз също имам насоки – това са в сферата най-вече на образованието. Няколко пъти участвам в открити уроци в училища, където помагам за изучаване на християнството“, каза той.

Листа на кандидатите за общински съветници от МК “Левицата” за местни избори 2023 г.:

1.  Живко Табаков – експерт в туризма (кандидат за кмет на Бургас);

2.  Георги Сталев – адвокат;

3.  Костадин Андонов – търговец;

4.  Юлияна Мръчкова – икономист, инженер-химик, биотехнолог;

5.  Николай Стоилов – юрист;

6.  Даниел Иванов – финансист;

7.  Женя Илиева – експерт в туризма;

8.  Стоян Коларов – икономист;

9.  Боряна Тодорова – хотелиер;

10.  Георги Рахнев – икономист;

11.  Людмил Илиев – ветеринарен лекар;

12.  доц. д-р Камен Сейменлийски – преподавател в БСУ;

13.  Гергана Георгиева – счетоводител;

14.  Николай Тодоров – финансист;

15.  Мария Лазева – медицинска сестра;

16.  Димитрина Петрова – еколог;

17.  Кремена Петрова – икономист;

18.  доц. д-р Силвия Лецковска – преподавател в БСУ;

19.  Биляна Байчева – юрист;

20.  Габриела Богданова – консултант недвижими имоти;

21.  инж. Ирена Михайлова – преподавател;

22.  Кристиян Панев – здравна администрация;

23.  Милка Бодурова – икономист;

24.  Ива Тамахкярова – преподавател по пиано;

25.  Стефан Петков – мениджър;

26.  Марияна Димитрова – финансист;

27.  Васил Трифонов – предприемач;

28.  Силвия Стамболиева – ресурсен учител;

29.  Дарина Павлова – лекар;

30.  Атанас Червенков – инженер;

31.  Деница Стирянова – офис-мениджър;

32.  Боян Иванов – филолог;

33.  Борислава Димова – търговец;

34.  Живко Томов – математик;

35.  Ваня Имперова – икономист/ветеринарен техник;

36.  Невена Ненова – офис-администратор;

37.  Тошко Вачев – иконописец;

38.  Гергана Кметска – експерт по национална сигурност;

39.  Албена Расатева- инженер;

40.  Наталия Ангелова – мениджър на петролна компания;

41.  Яни Бойчев – ветеринарен техник;

42.  Николай Динов – икономист/предприемач;

43.  Дарина Севриева – застрахователен брокер;

44.  Веселина Кубадинска – специалист обществено хранене;

45.  Лъчезар Албов – начален преподавател;

46.  Кирил Василев – нотариус;

47.  Костадин Костадинов – предприемач;

48.  Ганчо Иванов – моряк;

49.  Велико Великов – ресторантьор;

50.  Антон Коджабашев – частен бизнес;

51.  Мария Табакова – режисьор/организатор събития.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Жечо Станков

Жечо Станков: Четирилентовите пътища в област Бургас ще помогнат за икономическото развитие на региона

Предизвикателствата пред общинските кметове в област Бургас са лошата пътна инфраструктура, нуждата от подмяна на ВиК мрежата, както и проблемите по програмата за саниране. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Жечо Станков след проведена среща между областния управител Мария Нейкова, кметовете и бургаските депутати.  Областният управител и..

обновено на 28.06.24 в 18:22

Андрей Рунчев, ГЕРБ-СДС: Кандидатът за премиер ще получи в понеделник папката от президента

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи папката за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. Ще я получи кандидатът за министър-председател на коалицията. Името му ще стане ясно на 1 юли в 9 часа сутринта, беше лаконичен бургаският депутат и общински лидер на ГЕРБ Андрей Рунчев. За БНР Бургас той коментира работата на новото..

публикувано на 28.06.24 в 16:30

Президентът връчва първия мандат в понеделник

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ – СДС. Това ще стане в понеделник от 9 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  Папката ще бъде връчена на кандидата за министър-председател на формацията.  След приключилите вече консултации със седемте формации в 50-ото НС, държавният глава вчера отговори на..

публикувано на 28.06.24 в 12:33

Започва укрепване на свлачището на крайбрежната алея в Ахтопол

Общинските съветници в Царево гласуваха за изработване на подробен устройствен план, с което започват действия по решаването на дългогодишния проблем със свлачището на крайбрежната алея в Ахтопол. Предприемат се и незабавни действия по аварийно-възстановителните работи по мостовото съоръжение в кв. Мандрата и прилежащите улици към него,..

публикувано на 26.06.24 в 10:28

Приключват политическите консултации при президента

Приключват политическите консултации на президента с парламентарните партии в 50-ото Народно събрание, преди държавният глава да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.  Днес Румен Радев ще разговаря с представителите на "Има такъв народ" и на "Величие". След като през последните два дни президентът разговаря с пет от..

публикувано на 26.06.24 в 08:26

Президентът покани ИТН и "Величие" на консултации в сряда

Президентът Румен Радев завършва консултациите с парламентарни групи в 50-ото Народно събрание със срещи с представителите на ИТН и "Величие". Те ще се проведат утре. В 11 часа на "Дондуков"2 Радев ще посрещне представителите на "Има такъв народ". Два часа по-късно президентът ще проведе консултации с представители на парламентарната група на..

публикувано на 25.06.24 в 13:43
Костадин Костадинов се ръкува с президента Румен Радев в началото на консултациите за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.

Костадинов: Възможно е да има правителство в този парламент

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обяви пред президента Румен Радев, че е възможно да има правителство в този парламент, съставено от всички политически сили в 50-ото Народно събрание без ГЕРБ и ДПС. Останалите пет формации в парламента имат 123-ма народни представители, с независимия депутат Калоян Методиев те стават 124, а мнозинство..

публикувано на 25.06.24 в 09:50