Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На церемонията по връчването на „Златните будилници” в Първо студио фестивалът „Аларма Пънк Джаз” обяви програмата си до края на годината

Екипът на младежкия фестивал на програма „Христо Ботев” „Аларма Пънк Джаз”, който бе удостоен с престижната награда „Златен будилник” за ярко авторско присъствие в програмата, обяви програмата си за ноември и декември.
На 5 ноември от 21.00 часа фестивалът ще чества втория си рожден ден в Първо студио на БНР - със специална изненада за всички любители на здравия рокендрол. Следват концерти на „Ша-Ша” на 26 ноември и чешката формация DVA на 3 декември в Чешкия център в серията „Звуково изобразяване на града”. Освен една от най-интересните съвременни български банди, „Ша-Ша” са част от историята и на „Аларма Пънк Джаз”, а концертът на DVA е специално събитие от културната програма на Чешкия център, идеално пасващо на нашия формат. Последният „Аларма Пънк Джаз” за годината е електронна дарк уейв вечер с канадците Handsome Furs на 9 декември - пак в „Звуково изобразяване на града” - до дни ще разберете къде!

По публикацията работи: Цветан Цветанов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Граф Дренски – безделник по душа

В книгата си "Граф Дренски – безделник по душа" Траян Антов представя коктейл от лични спомени, шеги и закачки, разкази за остров Бали и Виетнам и опити за сериозни разсъждения. На страниците се мяркат негови роднини и Румен Урумов, Елисавета Багряна, Елена Бобевска, Таню Киряков, Пламен Димитров, Дора Габе, Тома Спространов, Весел Цанков, Ники..

публикувано на 29.06.24 в 12:35
Асен Блатечки и Николай Урумов

Николай Урумов поставя "Зимните навици на зайците" в Ловеч

Драматичният театър в Ловеч между две премиери в края на сезона – в "Артефир" разказва директорката на ДТ "Борис Луканов" Биляна Петрова . "Зимните навици на зайците" е пиеса, писана от Станислав Стратиев през 1996 година и поставяна само веднъж. Николай Урумов, в качеството на режисьор и актьор, съживява този сатиричен сюжет  за "България,..

публикувано на 29.06.24 в 11:35
Автопортрет, 1983

За материалното и духовно наследство на Дечко Узунов

Казанлък е град, който освен наследството на траките и аромата на роза дамасцена може да предложи на своите гости едно пътуване в чудния свят на изобразителното изкуство. На 27 юни в Софийската градска художествена галерия се състоя лекция на тема "Дечко Узунов и неговото наследство в Казанлък". В "Артефир" д-р Пламен Петров говори за..

публикувано на 29.06.24 в 08:30

Краткият рай на Николай Искренов

Тази година наградата на редакция "Хумор и сатира" на Националния конкурс за хумор и сатира в град Кубрат спечели столичният поет Николай Искренов.  Журито оцени искрените, човешки и "кинематографични" стихове, които той бе предложил за участие. Оказа се обаче, че Николай Искренов има не само сатирични стихотворения, палитрата на неговите интереси е..

публикувано на 29.06.24 в 08:00

Кулябин, Коршуновас и една "Среща сред цъфналите праскови"

Три големи събития предстоят в рамките на фестивала "Световен театър в София" . Повече за вълнуващите театрални преживявания, които очакват българската публика  в "Артефир", разказва театроведът Асен Терзиев . Това е 18-о издание на фестивала, който е част от Културния календар на Столична община. "Страх и отчаяние в Третата империя" –..

публикувано на 28.06.24 в 16:37