Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Писмо в небето“ за птиците като изречения

Владимир Левчев
Снимка: БГНЕС

Една концептуална книга – така определя поетът Владимир Левчев новата си стихосбирка „Писмо в небето“. Иначе обръща внимание на бягството от реалния свят към виртуалния свят като доминиращ процес през последните години.

Авторът, който успешно съчетава творческите си роли като поет, преводач, художник и с преподавателска дейност, журналистика или политиката, е категоричен, че проблемите на България са мафията, задкулисието, огромната корупция. "Олигархията – богатите хора и мафиоти, които седят зад властта и я използват за свои цели и ползи, може би е най-неприятното у нас, коментира Левчев. През 2013 г. основните протести бяха срещу Пеевски и главния прокурор, а днес, седем години по-късно, се случва подобно – протестите са срещу Борисов и главния прокурор".


За религията, философията, любовта и дали последната ще промени обществата и животът на Земята? За изпитанието или благословията да си част от прочутия творчески тандем на Любомир Левчев и Дора Бонева и колко е трудно да извоюваш себе си – чуйте още в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

През юли лятото се развихря

В редакция "Хумор и сатира" обичаме лятото не по-малко, отколкото обичаме есента, зимата и пролетта. В първата неделя от истинското лято веднага след новините в 18 часа можете да чуете: Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос", изпети от актьорите Антон Радичев и Пламен Сираков и писателя Мирон Иванов, които са..

публикувано на 05.07.24 в 18:10

Заветът на Чичо Чичопей оживява в литературен конкурс

Голямата загуба Загубих си джоба – Нали съм щастливец. А вътре богатства за цял милион: От чужд геврек дупка, Перчем от плешивец… И въздух, и въздух от спукан балон! Поет от национално значение Янаки Петров (Чичо Чичопей) Второто издание на литературния конкурс "Янаки Петров" на името на..

публикувано на 05.07.24 в 16:27

Група "Сигнал" с уникален спектакъл на варненска сцена

Жителите и гостите на Варна ще бъдат свидетели на  уникален музикален спектакъл на 8 юли . За първи път морската ни столица ще посрещне обичаната рок група " Сигнал", която ще се изяви съвместно с 30 музиканти от симфоничен оркестър . Шоуто, озаглавено "СИГНАЛ Symphonic", е първият такъв проект в историята на групата и обещава незабравимо изживяване за..

публикувано на 05.07.24 в 13:28

Д-р Ема Константинова: От мечтите за изкуство до преподаването на филмово продуцентство

Гост в рубриката "Разговорът" на "Нашият ден" е д-р Ема Константинова, преподавател в специалността "Филмово и телевизионно продуцентство" в НАТФИЗ. В ефира на предаването тя сподели повече за своя житейски и професионален път, разказа за проектите, върху които работи, и разкри своите виждания за преподаването, режисирането на живота и работата със..

публикувано на 05.07.24 в 11:23