Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Касиел Ноа Ашер за „Нощта на покера“ в театър „Азарян“

4
Снимка: Ребека Найденова / ndk.bg

Премиерният спектакъл „Нощта на покера“ е най-новото заглавие в афиша на театър „Азарян“. Постановката по мотиви от „Трамвай „Желание“ на Тенеси Уилямс е дело на Касиел Ноа Ашер, която е в ролята на Бланш. „Нощта на покера“ е първоначалното заглавие, което авторът дава на своята пиеса.

„Мисля, че Тенеси Уилямс ще бъде във вековете нещо като Шекспир – неговите истории са непреходни. Моята трактовка е вече в XXI век – хората са различни, ние се занимаваме с едни мигриращи поколения, които искат да разширяват границите и на чувствата, и на живота си, и на житейските си пътища – с тези хора аз се занимавам. В неговата пиеса американската мечта е, да кажем, да бъдеш търговски пътник или да бъдеш работник във фабрика, а в XXI век ничия мечта не е това. Мечтата е за свобода, за липсата на ограничения. Така че нашите герои, всеки един от тях по различен начин се бори за тази своя лична свобода“, разказа в „Артефир“ Касиел Ноа Ашер.


В представлението участват актьорите Йордан Ръсин (в ролята на Стенли), Ели Колева (Стела), Кристиян Негалов (Мич), Мартина Апостолова (Азраел, Юнис) и Теодор Каракачанов (Самаел, Стийв).

Касиел посвещава спектакъла „Нощта на покера“ на своя учител от Театралната академия професор Крикор Азарян.

Представлението е осъществено с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Премиерните представления са на 4 и 6 февруари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Видеоклипове борят замърсяването на околната среда

Информационната кампания "Промени Картинката" дава фактите за глобалния проблем със замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени фасове, както и за бъдещите инициативи и за ролята на изкуството и социалната ангажираност. За поредна година НАТФИЗ "Крьстьо Сарафов" се включва в инициативата. Девет екипа от студенти във втори курс по..

публикувано на 21.10.24 в 18:48
Любен Домозетски и Аделина Филева

Отражение на европейски художествени направления в българското изкуство от Освобождението до средата на ХХ век

"Европа в България" е изложба, която проследява oтражението на европейски художествени направления в българското изкуство от Освобождението до средата на ХХ век. Кураторът на експозицията Любен Домозетски коментира, че диалогът между България и Европа в разглеждания период е изключително динамичен, многостранен, непрекъснат. Разкрива се сложна и..

публикувано на 21.10.24 в 17:59
Мария Колева

Антон Митов представя: Мария Колева – всички си мълчим и това е тъжно

Живее в град Кърджали и работи в регионалната станция на БНР – Кърджали. Свири на цигулка и пее.   Завършва езиковата гимназия в родния си град и мечтае да учи право. Вместо това заминава за Америка, където завършва класическо пеене с профил госпъл и джаз. Работила е в увеселителния парк на Доналд Тръмп. Участвала е във формата "Гласът на България"..

публикувано на 21.10.24 в 15:20
Уилям Шекспир

Изкуството в мен: "Укротяване на опърничавата" от Уилям Шекспир

Уилям Шекспир е определян като най-значимия творец в англоезичната литература въобще. "Главният поет на света" е едно от прозвищата на драматурга. Роден на 23 април 1564 г., Шекспир започва да гради успешна театрална кариера в Лондон след 20-та си година. Той се изявява като актьор, писател и съсобственик на театрална трупа, като от него..

публикувано на 21.10.24 в 14:32
Виктор Караиванов, Луиза Михайлова, Марлена Тодорова, София Михайлова, Владислав Павлов

Тийнейджърът в мен: Марлена Тодорова

Тя е винаги позитивна, никой не я е чувал да повиши глас, да е тъжна или да се сърди! Тя е класическа балерина, театрален хореограф и преподавател по танци, произхождащ от семейство на лекари и режисьори. Тя е майка на първокласник и любител на шантави прически. Тя е Марлена Тодорова .  Марлена споделя, че от съвсем малка е показала..

публикувано на 21.10.24 в 14:26