Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорът Антон Угринов за "Последният страстен любовник"

7
Снимка: Антон Даскалов

В Сатиричния театър "Алеко Константинов" на 10 декември 2023 г. от 19.30 часа е премиерата на "Последният страстен любовник" от Нийл Саймън. Постановката е на Антон Угринов, сценографията на Свила Величкова, а музиката на Калин Николов.


Опитвали ли сте да изневерите? На пръв поглед една несложна задача, която си поставя Барни Кешмън.
В свят на пороци, еротика, голота и безразборна любов това трябва да е като детска игра. 

Предварително подготвил терен и зареден с много ентусиазъм, Барни е готов на всякакви компромиси, за да получи своето. Съдбата обаче не е на същото мнение и хитро си играе с него, поставяйки го в абсурдни и нелепи ситуации. Ще завърши ли този опит за изневяра с успех? 

Отговорът на този въпрос дава американският драматург Нийл Саймън и актьорите Георги Спасов, Рада Кайрякова , Деница Даринова и Ана Вълчанова.

Следващите спектакли са на 16 декември, 13 и 26 януари.

Чуйте интервюто с режисьора Антон Угринов в звуковия файл.

Снимки: Антон Даскалов, Цвети Петрова
По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

RBG – червено, зелено и синьо

На 17 май, петък , от 19:00 ч. на сцената на Младежки театър "Николай Бинев" в София ще бъде представен танцовият спектакъл RGB. RGB е повече от танцово представление, това е спектакъл, който обединява танц, визуални изкуства, светлинни картини и звукова среда. Магията на светлината е основният вдъхновител на хореографите и танцьорите в..

публикувано на 15.05.24 в 17:10
 Георги Връбчев

Сборник от поетични опуси, посветени на България

Последната книга на Георги Връбчев "На Майка България" е сборник от поетични опуси, посветени на България, българския народ и българската нация.  Включва творби като "На Иван Вазов", "На Свети Княз Борис Първи", "На Христо Ботев", "На Цар Симеон Велики", "На Свети Климент Охридски", "На Димчо Дебелянов", заглавното "На Майка България" и още..

публикувано на 15.05.24 в 16:29

Carpe diem – изложба живопис на Георги Щърбев в галерия "Астри"

От Града на седемте тепета до Града на седемте хълма – от Пловдив до Рим и Помпей – един художник грабва мига (Carpe diem*), за да го претвори във вечност и обратното – да превърне вечността в миг.  Георги Щърбев гостува с изложбата си Carpe diem на столичната галерия "Астри“.  Ето какво пише за твореца галеристката Вихра Пешева:  "Той е роден и..

публикувано на 14.05.24 в 15:45

"Двама" на Станислав Памукчиев – от днес в галерия "Арте"

Вгалерия "Арте" от днес е подредена самостоятелната изложба на художника проф. Станислав Памукчиев. Изложбата е озаглавена "Двама" и включва 12 живописни платна и подготвителни рисунки към интерпретираната тема. Интригуващото в случая е, че изложбата "Двама" неочаквана авторефлексия, различно лице на този утвърден в нашето съвременно изкуство..

публикувано на 14.05.24 в 15:22

Фентъзи жанрът се завръща в българското кино с рецепта за магия

Приказното и вълшебното оживяват на големия екран в късометражния филм "Бандата на Банши: Рецепта за магия" . Как фентъзи жанрът се завръща на територията на българското кино и каква е рецептата за магия – разказва Ралица Цветкова в "Нашият ден". Цветкова, която се превъплъщава в ролята на таласъма Вакул, споделя, че самият творчески процес е..

публикувано на 14.05.24 в 09:35