Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-новият музикален проект на Руши Видинлиев – "Без багаж"

Руши Видинлиев – Без багаж
Снимка: ФБ профил

В песента "Още малко", която излезе миналото лято, Руши Видинлиев пее: "И на касетка, baby, и на диск", с което самоиронично си признава, че остарява – нещо, в което всички, включително и той, категорично отказваме да повярваме. Най-новият му миниалбум "Без багаж" е доказателство, че звученето му е по-свежо и цветно от всякога. 

Премиерата му е на 26 март в клуб "Строежа" от 20 ч., но събитието е разпродадено. 

В "Нашият ден" Руши съобщава, че поради големия интерес промото ще се повтори на 16 април – на същото място и по същото време. Той споделя повече за видеото към втория сингъл "Без багаж" и за премиерата на миниалбума със същото заглавие. 

По албума Руши е работил с музиканта Денис Попстоев, който също ще свири на сцената довечера, както и барабаниста Васил Вутов. Новите парчета, които ще бъдат представени заедно с познатите вече "Без багаж" и "Още малко", скоро ще са във всички музикални платформи, съобщава Руши. 

Последният му музикален клип предизвика силна реакция на одобрение заради доброто си качество. По думите на Руши у нас много неща се случват на европейско ниво, но хората нямат доверие към себе си и все още се изненадват от качествените продукции. "Аз мисля, че тук има много талантливи хора, които могат да правят много добри неща", казва артистът. Той споделя, че в клипа има символика и опит да представи своето алтер его, което се освобождава от излишните страхове. Метафората е постигната чрез ефектната хореография, в която Руши си партнира с втори танцьор. В истинския живот, според певеца, да изхвърлиш емоционалния багаж е много по-труден процес.

На въпроса коя страна предпочита – Америка, Италия или България – Руши отговаря: "България е моят дом, Италия ми е безкрайно познато място, чийто език говоря, да кажем, тя е втори дом, а Ню Йорк е мястото, където бих искал да отида да живея – духът на този град много добре пасва на моя характер."

Руши споделя, че не следва целенасочено музикалните тенденции, но слуша максимално различна музика, за да добие представа за цялата палитра днес. Водещото в миниалбума "Без багаж" е историята, заявява той. Текстът на песните е задал посоката на музиката. 

Целия разговор чуйте в звуковия файл:

По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петър Русев с черно-бял дебют в киното

Един градски филм, който да представя драмата на интелигентния, чувствителен човек в България – това представлява дебютът в игралното кино на режисьора Петър Русев. "Апостол: един нежен рицар в Бруталия" е черно-бялата история на талантлив млад мъж, който от дълго време страда от главоболие и това го прави неработоспособен. Напътстван в кратките си..

публикувано на 20.05.24 в 16:15

Българите Woomb подгряват пост-пънк легендите Whispering Sons

Макар да съществуват отскоро, това лято за българската формация Woomb ще е, меко казано, натоварено. Предстоят им серия от концерти и фестивали.  Още тази седмица Woomb ще свирят на шоукейс конференцията Spike  в Пловдив, а преди това в София, във вторник, 21 май, ще подгряват белгийците Whispering Sons . В сърцето на Woomb стоят..

публикувано на 20.05.24 в 16:10

"Рисуващите артисти" – микс от индивидуалности

Изложбата "Рисуващи артисти" в софийската галерия "Финес" обединява десет български актьори в любовта им към изобразителното изкуство. Организирана е от Олег Чернев, който вече има три самостоятелни експозиции на фотопейзажи, а идеята е заимствана от инициативата на Игор Марковски "Пеещи артисти". "Трябваха 18 месеца, за да се стигне до..

публикувано на 20.05.24 в 14:20

Изложбата "Великден" представя най-новите творби на Велин Динев

В рубриката "Културен код" на предаването "Terra Култура" се насочваме към изложбата "Великден" на художника Велин Динев в столичната галерия "Сердика". Изкуствоведката Диана Драганова-Щир коментира симфонията от платна, асонанси и света в митове и легенди, пресъздадени от автора. В предаването се включва и самият Велин Динев. В ателието си..

обновено на 20.05.24 в 12:58
Мария Мира Хрисова и Нейка Кръстева (от ляво надясно)

Нейка Кръстева представя Илия Темков – един рицар на музиката

Странният мъж на масата до прозореца, който говори за музика – това е диригентът, музиковедът, просветителят, основателят на Международния фестивал "Мартенски музикални дни", основоположникът на музикално-образователните лектории в България Илия Темков. В "Terra Култура" разговаряме с Нейка Кръстева , журналист и автор на книгата "Илия Темков –..

публикувано на 20.05.24 в 11:30