Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев: Българският гражданин трябва да е силно разтревожен от "Апартаментгейт"

Снимка: БГНЕС


Радан Кънев, заместник председател на политическа партия ДСБ, ще води листата на обединение Демократична България на наближаващите евроизбори. Последните апартаментни скандали в държавата дадоха един необичаен старт на предизборната кампания. Как изглеждат те през очите на адвоката и политика Радан Кънев, защо е важна институцията главен прокурор на Европа и какви принципи смята да отстоява синият лидер в европейския парламент, ще научим от звуковия файл.

Радан Кънев: Българският гражданин трябва да е силно разтревожен от "Апартаментгейт", защото тук има само две възможни обяснения. Едното е, че нашите управляващи получават имущество на преференциални цени и срещу някакви услуги. Те плащат много по-малко, отколкото всеки един от нас плаща, когато си подписва ипотеката и когато десетилетия напред внася всеки месец голяма част от заплатата си.

Другото обяснение е, че те разполагат с пари, които не могат да декларират и сключват сделки на нереални цени, за да може що годе имуществото да отговаря на доходите им. Въпреки това, аз като човек, който е бил един мандат в Народното събрание и е получавал прочутата депутатска заплата, мога да кажа, че тя не е достатъчна за такива придобивки.

Най-тревожното е, че ние непрекъснато обрастваме с нови и нови бюрократични структури, които ще се борят с корупцията. Назначаваме нови и нови хора, а накрая се оказва, че самите проверяващи, като в случай с ръководителия на КОНПИ, не са проверени по нормален начин, преди да заемат поста. Основно, когато с еправят подобни назначения, е предварителни проверки за почтеност, проверки на имущество, на доходи и т.н. А явно това не е направено. Искам да подчертая, че този човек е избран от мнозинството в Народното събрание, състоящо се от ГЕРБ, ДПС и т.нар. Патриоти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Помогнете на 8-годишната Никол да има красиво и щастливо детство!

".... с натежало сърце и скам да кажа, че Никол е едно прекрасно дете с много добро  сърце и с много големи мечти ,  дете, на което за съжаление се наложи да порасне твърде бързо  и да преживее кошмар, т върде страшен за нейната малка душичка .  Призовавам всеки да помогне и да подкрепим Никол и нейното  семейство в тази..

публикувано на 21.06.24 в 17:01

Осемгодишната Марина Николова спечели първо място на Национално състезание по художествена гимнастика

Марина Николова е едно талантливо и амбицирано дете от Кърджали, което печели първа награда на национално състезание по художествена гимнастика заедно с отбора си. С нея заедно бяха нейната майка Боряна Николова и 10-месечната й сестричка Фифи. Ето какво разказва тя за себе си и за това как е тръгнала по пътя на изкуството на художествената..

публикувано на 20.06.24 в 18:24

Какво трябва да знаем за портативните радиостанции?

Портативните радиостанции, познати повече като уоки-токи, са за безплатна комуникация за свободното време или професионални дейности. Лесни за използване по време на лов, водни и планински спортове, колоездене и други.  Какво трябва да знаем, преди да си закупим радиостанция? Кои модели са за свободно ползване и за кои трябва да имаме..

публикувано на 20.06.24 в 13:06

Милко Багдасаров: Едва ли някой лидер ще жертва цялата си партия, за да се съгласи на компромиси

Това разделение в момента, което го има и във всичките процеси, които текат в България, едва ли някой лидер ще жертва цялата си партия, за да се съгласи на компромиси, които видимо няма на този етап как да се получат . Въпреки че те са задължителни, ако искаме нещо да постигнем, да се направят компромиси от всички. Това коментира за Радио Кърджали..

публикувано на 20.06.24 в 11:15

Слави Василев: Президентът е на ход

Петдесетото народно събрание не започна с необходимата доза оптимизъм, че изведнъж нещата ще се отпушат и ние ще тръгнем по едно светло политическо бъдеще. Констатацията направи в ефира на Радио Кърджали политическият анализатор Слави Василев. „ Попарата", която политическата класа си е надробила, дойде ред да бъде изядена и много често, тя не се..

публикувано на 20.06.24 в 01:33

Нова книга разказва за лечебни и ритуални практики и защитни накити от Източните Родопи

В четвъртък, 20 юни, от 17.30 ч., в Регионалния исторически музей в Кърджали ще бъде представена книгата "Лечебни и ритуални практики. Символи и апотропеи."  Сборникът разглежда научно, но в същото време и достъпно, някои устояли във времето лечебни практики, традиции и ритуали в Източните Родопи. Автори на статиите са Лидия Кирилова, уредник в отдел..

публикувано на 18.06.24 в 14:57
Георги Георгиев

Георги Георгиев: В новия парламент „Възраждане“ ще даде по много от същото – ще отстояваме досегашните си позиции

module="Media" entry="Audio" title="Георги Георгиев" url="http://82.119.84.123/storage/RadioKardzhali/2024/Other/06/170624 ГС Георги Георгиев.mp3" download="false" class="" tpl="index.html" ] ПП „Възраждане“ направи една активна кампания, за разлика от другите партии и затова увеличи с един депутатите си в новия парламент. Това каза в ефира на Радио..

публикувано на 17.06.24 в 20:14