Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от НУФИ Широка лъка откриват юбилейния концерт "Млади фолклорни таланти"



На 8 март в първо студи на БНР ще се проведе XX юбилеен концерт "Млади фолклорни таланти". Концерта ще се излъчва от 14:00 часа в ефира на програма "Хоризонт" и в интернет платформите на Бинар.


Концертната програма ще открият ученици от Националното училище за фолклорни изкуства Широка лъка. Ще има участници от Благоевград, Варна и други градове на страната. Чрез песните ще бъдат представени всички етнографски области на България.


Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще подкрепят младите фолклорни таланти с музикален съпровод. Участие ще вземат ансамбъл "Чинари" и Асен Павлов, ансамбъл "Българе" и Христо Димитров.


Водещи ще са Ива и Ева Валентинови.

Чуйте още в прикачения звуков файл: интервю с Ева Валентинова

Харесайте страницата на предаването "Полет над Родопите" във Facebook. Последвайте страницата и в Instagram

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Фолклорна група от с. Егрек, Крумовградско

Изчезващото фолклорно наследство на Егрек

Родопите впечатляват със своята природа, култура и фолклор. Всяко едно село пази своя фолклор благодарение на самодейните групи към местното читалище. Водени от любовта към народното пеене и традиции хората от крумовградското село Егрек са съхранили песните на своите деди, а те днес предават на малкото останали млади хора. Младите, както на всякъде..

публикувано на 24.06.24 в 14:03

Танцьори от СУ “Васил Левски“ – Крумовград със „Златен Орфей“ от "Евро фолк - Черно море 2024"

Учениците от група „Танцово изкуство“ по Национална програма  „Заедно в изкуствата и в спорта“ към СУ “Васил Левски“ – гр. Крумовград с художествен ръководител Даниела Бояджиева за пореден път представиха достойно училището и града с участието си в XX Международен фолклорен фестивал "Евро фолк - Черно море 2024", който се проведе в гр. Китен в периода..

публикувано на 24.06.24 в 13:03

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването , ще си говорим за вкусът умами, който обединява всички вкусове и се дължи на ферментацията на протеините. Мдааа, веднага ми стана туршиено и пробиотично. Всъщност, аналог на нашето кисело зеле е кимчито, корейско ястие, което азиатците похапват всеки ден. Иначе умами вкус имат всички отлежали сирена, сушени..

публикувано на 23.06.24 в 18:07

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Вчера и днес Златоград е домакин на първата по рода си изложба в родопския град - произведения на изкуството от захар. За това събитие ни разказва Галина Стефанова , която разговаря с Мариела Велева от Тополовград, която участва в конкурса "Златоградски захарни етюди". След това отново се връщаме към интервюто с певицата Златина..

публикувано на 23.06.24 в 13:44

Радослав Милев: Задълженията на община Кърджали са около 100 млн. лева

На 19 юни в Бизнес инкубатора бе проведено публично обсъждане на плана за финансово оздравяване на община Кърджали за периода 2024-2026 г. За целия период на оздравителната процедура, очакваният фискален ефект възлиза на приблизително 5 000 000 лева. Освен оптимизиране на местните приходи и събираемостта им, ще бъде затегната бюджетната..

публикувано на 21.06.24 в 13:46
Милан Миланов

Милан Миланов: На България е нужна обединена левица

"Има такъв народ" си вдигат цената в първия ден на 50-то народно събрание. Тази хипотеза изказа в ефира на Радио Кърджали Милан Миланов, общественик и политик. „ Както се очаква, към очерталата се коалиция от победителите в изборите ГЕРБ-СДС и ДПС да се включи и ИТН, но това може да стане на по-късен етап, защото, според мен, ИТН просто си..

публикувано на 20.06.24 в 18:19
Пирамидата с минерали, създадена от Емил Георгиев и Зекерия Мехмед

Лечебна пирамида дава енергия във Врело

От древни времена енергията на кристалите се използва от хората. Заради непрекъснато протичащата енергия в камъните и минералите, те имат способността на лекуват, да отварят и настройват човешката аура. Техните честоти въздействат над човека изцеляват, укрепват, носят вълни от положителна енергия, извличат отрицателната. Носител на енергия..

публикувано на 19.06.24 в 14:55