Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Операция: Плюшено Мече“ по-сръчна и от джуджетата на Дядо Коледа

Снимка: plushenomeche.org

„Стартирахме! Поканете и вашите близки и приятели да участват! Платформата за даряване на коледни подаръци за деца, младежи и възрастни в неравностойно положение е вече отворена за дарители! Ако искате да станете Дядо Коледа на дете в нужда, влезте на www.plushenomeche.org/otb, изберете регион, социална услуга, дете или възрастен и се запишете за неговото желание за Коледа! Купете нов подарък, опаковайте го, надпишете го и го изпратете на точния адрес преди 5 декември! Благодарим ви, че правите Коледата възможна!“

Това написаха във фейсбук профила си от неправителствената организация „Операция: Плюшено мече“ и с това поставиха началото на шестнадесетото издание на благотворителната си инициатива. В нея всеки желаещ може да „влезе в обувките“ на Дядо Коледа и да зарадва дете или възрастен в неравностойно положение за предстоящите празници.

Рекорден интерес бележи тази година инициативата. Само за първите 5 дни от началото на кампанията вече са заявени над 90 процента от всички желания, които са качени на страницата. „Първоначално стартирахме кампанията с 10 659 желания в цялата страна и в момента са останали около 850 такива. През идната седмица ще качим още списъци с желания и хората, които слушат все още могат да участват в тази кампания“, съобщи в ефира на Радио Кърджали главният инициатор Михаела Стойкова. С 234 желания е започнала кампанията в Кърджали и вече са почти изцяло изпълнени. Остават още едва 6, допълни тя.

На сайта на инициативата подробно са описани всички стъпки, които всеки, който желае да се включи, трябва да извърви.

„Как ще разберете, че няма дарител? Ако срещу името на детето фигурира един голям червен бутон „Направи дарение“, това означава, че то все още няма дарител, който да се е записал за неговото желание. Ако пък фигурира друго име до името на детето, това е името на дарителя, който се е записал и заявил, че ще купи точно пожеланото нещо от самото дете или възрастен. И така всъщност всеки дарител купува нов подарък. След като се запише, опакова го и го изпраща на точно посочения адрес, като подаръкът трябва да е на този адрес преди 5-и декември тази година“, обясни Стойкова.

„След 5 декември нашият екип има време в рамките на 10 дни да провери дали всичко по списъците е пристигнало, да се свърже с дарители, чиито подаръци липсват. Понякога хората забравят, случват се форсмажорни обстоятелства или някой по погрешка се е записал, без да разбере. Затова ние си слагаме буфер от 10 дни да набавим липсващите подаръци, ако има такива. И вече започваме самото раздаване и посещения в периода между 13 и 23 декември, като публикуваме датите на раздаванията“, допълни Михаела Стойкова.

Повече подробности можете да чуете в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Родовете от Дрангово се събират на селищен празник

Кирковското село Дрангово се готви за селищния си празник на 25 май (събота). Кметът на селото Радостина Чилингирова ще открие празника в 11 часа, в двора на училището. Музикалната програма ще открият децата от ДГ “Славейче” с. Дрангово. В празника ще се включат самодейците от местното читалище “Васил Левски - 1952”, танцови и певчески групи от община..

публикувано на 18.05.24 в 15:20
Лазар Каневски

Момчиловци отбелязва 120 години от рождението на гайдаря Лазар Каневски

Момчиловци отбелязва 185 години просветна дейност, 120 години от рождението на гайдаря Лазар Каневси и 60 години обществена колекция с. Момчиловци. Официалното откриване на Майските празници е на 18 май в 17:30 ч. Гостите ще имат възможност да разгледат изложба от снимки и вещи на гайдаря Лазар Каневски. Лазар Каневски, познат като Лазо е роден в..

публикувано на 18.05.24 в 15:10

Жени, преборили се с насилието, споделиха научените уроци

Кърджали беше домакин на първото събитие от националното турне на програмата „МОГА САМА“ на фондация „Emprove“ в подкрепа на жени и развитието на тяхната лична увереност. Гостуването беше разделено в две части. В първата половина от деня се проведе обучение на специалисти, които имат интерес да подкрепят жени в израстването им и пътя към нов живот...

публикувано на 17.05.24 в 15:44

Земеделските култури са застрашени от гниене, възможни са болести по тютюна

Растенията са атакувани от бактерии, стопаните да пръскат до 24 часа след градушка , съветва Соня Новодрянова, началник на отдел „Растителна защита“ към Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали. В същото време дъждовете имат и добра страна , защото почвата, като цяло е суха. Ако стопаните са разсадили тютюна, трябва да..

публикувано на 16.05.24 в 12:14
Стената на родолюбието в село Гугутка, Ивайловградско

Гугутка вече има Стена на родолюбието и двама почетни граждани

Ивайловградското село Гугутка вече има Стена на родолюбието и първите си двама почетни граждани. Това са хирургът проф. д-р Георги Паскалев и общественикът и писател Георги Петков, автор на „Кървавата 1913 година“, в която са описана историята на селото и трагичните събития през 1913-та, когато Гугутка е ограбено и опожарено до основи от османски..

публикувано на 13.05.24 в 17:56

Надежда Захариева: Човек има право да се разпорежда само със собствената си душа

В светлата седмица разговаряме с поетесата Надежда Захариева, която гостува на града ни и на радио Кърджали, което скоро навърши 8 години в ефира. Тя е  съпруга на големия поет Дамян Дамянов и майка на трети им деца.  Тя бе гост на Кърджали на Регионална библиотека и на В оенния клуб по повод Светла събота и Деня на Светите  братя Кирил и..

публикувано на 12.05.24 в 17:22
Ирминден в Лозен

В Лозен ще празнуват Ирминден

В село Лозен, община Любимец за четвърта поредна година ще проведат празник на подницата и хляба “Ирминден". На него ще съберат хора от Югоизточна България. Това съобщи Христо Янъков, секретар на читалище "Просвета" и организатор на празника. Ирминден се празнува на 1 май, когато Православната църква почита паметта на Свети пророк Йеремия...

публикувано на 11.05.24 в 14:15