Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В нова сграда ще учат 450 ученици от "Св. св. Кирил и Методий" в Кърджали (ОБНОВЕНА)

За първи път от 16 години дворът на Старата гимназия в Кърджали беше огласен от детска глъч в първия учебен ден. След основен ремонт сградата стана дом на учениците от основно училище "Св.св. Кирил и Методий". В училището се обучават 450 ученици, от които 66 първокласници и 15 деца в полудневна детска група.

Новата учебна година бе открита с тържество. В словото си директорът Мариана Пеева припомни, че сградата е емблематична за поколения кърджалийци и на днешните деца от "Св.св. Кирил и Методий" се пада честта да върнат живота на този училищен дом. Тя обеща учителите да се грижат с любов и знание за възпитаниците си, а на учениците пожела да бъдат упорити, амбициозни и трудолюбиви.

Тя се обърна към първокласниците, които от днес започват своя вълнуващ път към знанието, към учениците, които продължават своя път по него, към учителите и родителите

На тържеството присъстваха кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, областният управител Никола Чанев, началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова, управителите на строителните фирми, извършили ремонта.

Вашият първи учебен ден е начало на едно вълнуващо приключение, което не винаги ще прилича на приказка и ще е лесно, но ще бъде ингтересно и полезно, каза в приветствието си кметът на Кърджали Ерол Мюмюн. Той припомни, че в обновяването на училището са вложени над 4 млн. лв., част от които са общински средства, защото приоритет за местната власт са децата и образованието и че това е първото изцяло реновирано училище.

Най-развълнувани в първия учебен ден се оказаха не само учениците, но и техните родители. Чуйте какво казаха те пред репортера Станислава Георгиева


По публикацията работи: Станислава Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Смартфонът в клас - да или не?

публикувано на 18.09.24 в 15:18

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов пристига в Кърджали

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов пристига на 19 септември, четвъртък, в Кърджали по покана на Националната браншова организация „Обединени български животновъди“. Това съобщи председателят на организацията Бойко Синапов. С министъра ще бъдат негови заместници, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ и изпълнителният..

публикувано на 17.09.24 в 17:02

Йозеф Бата: В Кърджали видях усмихнати хора

Йозеф Бата от три месеца живее в Кърджали. След пенсионирането си в Германия се настанява в родопския град. Работил е в Гражданска защита в Бон. Вече има българска лична карта, с която се гордее. За Кърджали казва, че е прекрасен слънчев град с усмихнати хора.  „За пръв път, когато излязох да се разходя в центъра на Кърджали, бях шокиран от уличните..

публикувано на 17.09.24 в 11:40
Снимката е илюстративна

Баба прекоси две държави заради първия учебен ден на внука си

Таня Типова, дългогодишен начален учител от град Хаджидимово, пропътува стотици километри между Югозападна и Южна България през Гърция, за да присъства на първия учебен ден на внука си Кристиян. Първолакът чу звънеца и пристъпи школския праг в средно училище „Йордан Йовков“ в Кърджали. Самата Таня Типова е отгледала три дъщери. Посрещала..

публикувано на 16.09.24 в 23:07

Теодора Богданова: Искам да остана Учител

Още по-вълнуващи празници и още по-успешни делници обеща новият директор на средно училище „Отец Паисий“ в Кърджали Теодора Богданова. Само преди дни тя пое поста от Златко Атанасов, след като спечели конкурс за директор на школото. „Вълнуващо“. Така с една дума определи началото на новата учебна година новоназначеният ръководител на..

публикувано на 16.09.24 в 21:57

Йовковци започнаха новата учебна година с благотворителност

Над 3 500 лв. събраха в благотворителната си инициатива за първия учебен ден "Вместо цвете, подари надежда" възпитаниците, учителите и родителите от средно училище "Йордан Йовков" в Кърджали, съобщи в ефира на Радио Кърджали директорът Людмила Чаушева. Тя припомни, че предложението е дошло от родители, учиници и учители, а точната сума,..

публикувано на 16.09.24 в 17:10
Добромир Добрев в момент, в който пуска черен лешояд в адаптационната волиера

До 60 черни лешояда се очаква да бъдат пуснати до пет години в Източните Родопи

Черните лешояди се завръщат в българската част на Родопите. След дългогодишна работа по опазването и възстановяването на белоглавия и египетски лешояд в България, сега няколко организации обединяват усилия черните или както популярно ги наричат - картали, отново да започнат да гнездят в региона и да създадат нова колония. Очакванията на..

публикувано на 14.09.24 в 11:38