Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два пъти по-ниски обороти отчитат по празниците магазините за играчки и подаръци в Силистра

Снимка: Радио ВИДИН

Два пъти по-ниски обороти в сравнение с предишни години отчитат по празниците магазините за играчки и подаръци в Силистра. Ниските доходи в малкия град значително намаляват възможностите на хората да купуват подаръци, смята Маргарита Вълкова, собственик на магазин за детски играчки:

До 15-20 лева си позволяват за Коледа. След Нова година почти никой няма. 30-40 процента е било повече да се купуват, а сега няма вече. Само гледат.

Милена Енчева има магазин за сувенири и подаръци, повечето от които изработва сама:

Кризата се усеща, всеки сам си знае джоба, но всеки искаше да направи подарък на близките си хора, предимно ръчните изработки. Хората започнаха да ценят всичко, което е произведено в България, защото в България има изключително талантливи хора, които искат да се изявяват и да работят, на които им е адски трудно да работят и затова бягат в чужбина. Аз искам всички да са тук и ако всеки от нас прави и дава това, което може най-добре, България ще оцелее.

За много силистренци най-хубавият подарък за празниците не се измерва в пари и предмети. Събраното на трапезата семейство радва най-много хората:

След 12 години раздяла за пръв път празнувах Коледа със сина си и за първи път той лично ми подари подарък - червило, той помислил за мама. Семейството е най-важното нещо, което човек много трябва да пази и да се стараее. От децата по-голям подарък няма.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени