Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК разкрива нови контейнери за дрехи в София

Българският червен кръст (БЧК) разкрива нови контейнери за дрехи в София. До края на годината ще има 100 контейнера. В интервю за предаването "Хоризонт до обед" Спаска Тасева, заместник-директор на Столичната организация на БЧК, каза:

Ние получаваме много обаждания от граждани от различни квартали на София с желание да предоставят дрехи. Желанието им е не само да се освободят от излишните неща от гардероба, но и да дарят, за да бъдат полезни някому. За един месец, става въпрос за месец август, в София са събрани около 25 тона дрехи от 12-те контейнера, които имаме. Това говори, че стана популярна тази услуга и е необходима за гражданите, а същевременно тя е един добър жест към хора, които са в нужда.

Тасева допълни:

За съжаление в момента контейнерите не са разположени във всички краища на София, защото това бяха първите стъпки. Логистично е търсено най-рационалното разполагане на контейнерите, защото до този момент колата, която ги събира, идва два пъти в седмицата от Пловдив. Тук няма пункт и за да бъде възможно най-удобно, са търсени централни райони, там, където колата лесно може да мине, т.е. в центъра на София, в квартал "Младост“, "Овча купел“, "Витоша“, "Малинова долина“.

Цялото интервю със Спаска Тасева можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна