Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
Граничният контролно-пропускателен пункт "Калотина" на границата със Сърбия вече е обновен и е с близо 30% повишена пропускателна способност за леки автомобили. Той разполага с по седем ленти за влизане и за излизане от страната, както и с..
"Кой е Вашият будител на 2024 г.?" С този въпрос Българското национално радио се обърна към аудиторията. От посочените личности, заслужаващи званието "будител" жури в състав: проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел..
Половината от младите хора в България с месечен доход над 2000 лв се боят от финансови проблеми, показва представително изследване на агенция "Тренд". "Младите хора в България - ментални рискове, предизвикателства и перспективи“ е темата на..
Екип на Държавния авиационен оператор е в готовност да излети за Ливан незабавно щом има зелена светлина за поетапна евакуация на българите там...
В Световния ден на музиката и на архитектурата 1 октомври ще говорим за градежите и устоите на българската политика в условия на..
Във вторник , 1 октомври, над по-голямата част от страната ще е слънчево. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде..