Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
"Благодаря от сърце за това, което направихте за Франция и България. Вие сте наистина посланикът на Франция тук и посланикът на България във Франция". С тези думи френският посланик в София Жоел Мейер се обърна към Мария Конакчиева,..
В брой 56 на предаването слушайте: В българското магазинче на брюкселския квартал Скарбек или как се прави бизнес в административния център на Европа – репортаж на Даниела Големинова Рубрика „Мост на вярата“: Коя е жената до българския..
Две медийни годишнини се отбелязват в Българския културен институт в Лондон на 19 юни. Това са 60-годишнината от излизането на първия брой на сп. ЛИК – изданието за литература, изкуство и култура на Българската телеграфна агенция и 90-годишнината..
Българската шопска салата си спечели място сред 24-те най-добри салати в света според нова класация, публикувана от CNN, предаде БГНЕС. Свежото и..
"Благодаря от сърце за това, което направихте за Франция и България. Вие сте наистина посланикът на Франция тук и посланикът на България във..
Подпорна стена по поречието на река Банщица в Кюстендил се превръща в най-дългата легална стена за графити изкуство в страната ни, информира БТА...