Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

1/2 от работодателите готови да продължат дистанционната заетост и след пандемията

Снимка: архив

Повече от половината работодатели (55%) са започнали да прилагат дистанционна работа в предприятията си, а 28% са прилагали тази форма на работа и преди пандемията. 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние. Това показва анкета на Българската стопанска камара сред ръководителите на 180 предприятия в цялата страна за влиянието на Covid-19 върху организацията на работата.

За всеки трети работодател (33,3%) трудност се оказват регламентирането на правилата за работа от разстояние и обезпечаването на работните места у дома с необходимата техника. За 28% проблем е отчетността и нарастващият стрес в работата. 17% от ръководителите посочват изостряне на вътрешноекипните конфликти. Въпреки тези проблеми половината работодатели възнамеряват да продължат с дистанционните форми на заетост и след отпадане на противоепидемичните мерки.

Намаляването на режийните разходи (72%) и създаването на гъвкави форми на труд (67%) са най-големите позитиви на дистанционната работа, според участниците в анкетата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хармония между вода и градска среда – Вършец с нов пеещ фонтан

В центъра на Вършец вече пулсира новият пеещ фонтан. Съвременната атракция преобрази централния площад и се превръща в любимо място за местните жители и туристите. Инсталацията впечатлява с динамична водна хореография, светлинни ефекти и мелодии,..

публикувано на 29.06.25 в 11:10

Малки, космати и диви – нови попълнения в зубърското семейство в Източните Родопи

Три зубърчета са се появили на бял свят в Източните Родопи през последните седмици, съобщиха от фондация "По-диви Родопи". Те са първото попълнение към стадото за тази година и вече крачат редом с майките си из територията на дивечовъдния участък..

публикувано на 29.06.25 в 09:05

Белоградчик посреща първия Фестивал на белия муж – ястие с легенда

От 26 до 29 юни Белоградчик е домакин на първия фестивал, посветен на традиционното ястие " бел муж". Това автентично лакомство е неразделна част от кулинарните традиции на турлаците – етническа група, разпространена в северозападните райони на..

публикувано на 28.06.25 в 11:05