Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.
Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.
Снимки: БГНЕС, Ани Петрова
На по-малко от два часа път северозападно от София човек попада в безвремието на Врачанския Балкан. Тучна зеленина, живописни скални зъбери, много история ще открием в парчето земя, "заключено" между Черепишкия манастир и обителта "Седемте престола"...
Ако решите да си направите приятна разходка недалеч от София, може да посетите един от най-слънчевите градове в България – Пазарджик. Само на час и половина с кола от София и на половин час от втория по големина град – Пловдив, градът и околностите му..
Все още сме в средата на май, но във въздуха вече се носи усещането за лято – денят става чувствително по-дълъг, събличаме дебелите дрехи, дръвчетата и градинките край нас се покриват с плътна буйна зеленина. През хубавите топли почивни дни ни се иска..