Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.
Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.
Снимки: БГНЕС, Ани Петрова
Все още сме в средата на май, но във въздуха вече се носи усещането за лято – денят става чувствително по-дълъг, събличаме дебелите дрехи, дръвчетата и градинките край нас се покриват с плътна буйна зеленина. През хубавите топли почивни дни ни се иска..
Ако градската суета ви тежи и имате нужда от глътка въздух, простор и тишина - Черни връх ви зове. Само на крачка от шумната столица, той предлага онова, което често ни липсва – движение, чист въздух и спиращи дъха гледки. Това е мястото, където..
Ако си търсите дестинация за приятна разходка в сърцето на планината, можете да изберете Лакатишка Рила. Предлагаме ви да тръгнете от самоковското село Говедарци. Покрай него тече река Черни Искър, в която тук се влива река Лакатица. Именно тя..