Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.
Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.
Снимки: БГНЕС, Ани Петрова
Великолепни цветни аромати се носят из българската столица през пролетта, а птичките в парковете сътворяват истински пролетни концерти... Наслада за сетивата! Централната градска част е изпъстрена от цветни картини...
От днес започват Великденските пости. По традиция, в дните преди началото на периода на въздържание и духовна концентрация, в много части на страната се провеждат кукерски карнавали. В родопското село Дедево с кукерски игри посрещнаха..
Първи март в България е един от най–любимите празници на малки и големи. Мартеници или родопски байници – символ на надеждата за хубавото, което предстои Окичвайки се с бяло-червените мартеници, българите поставяме символично начало на..