Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

България в снимки

В сезона на печената тиква и зелето


Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.




Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.




Снимки: БГНЕС, Ани Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

По слънчевите склонове на българския ски курорт "Боровец" в първите дни на 2025-та година

За мнозина е мечта да започнат новата година сред спокойната бяла красота на планински курорт, покрит със сняг. Популярният български ски курорт "Боровец", само на час път с кола от българската столица София, посрещна много посетители в първите дни..

публикувано на 03.01.25 в 16:09

Първият сняг преобрази София

Българската столицата осъмна с обилен снеговалеж и натрупана снежна покривка. Летище София работи нормално при зимни условия, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт. Извършват се и процедури срещу обледеняване на самолетите...

публикувано на 12.11.24 в 11:55

Есенна разходка по калдъръмените сокаци на с. Лещен

Есента придава специален чар на скътаното в западните родопски склонове селце Лещен. Каменните му зидове се открояват като стожер на фона пиршеството от багри в природата и пазят уюта на българския дом. Елеонора Тропанкова от БНР-Благоевград ни..

публикувано на 05.11.24 в 13:15