Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България в снимки

В сезона на печената тиква и зелето


Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.




Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.




Снимки: БГНЕС, Ани Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Сред езерата на Рила – Рилските и Урдините

Рила е сред най-притегателните наши планини, както за сънародниците ни, така и за гости от чужбина. Тук се издига най-високият връх не само в България, но и на Балканския полуостров – Мусала (2925 м), чието име в превод от арабски ( "мус..

публикувано на 15.08.24 в 10:45

Лято край морския бряг

Лятото е време за отдих и забавления. Българското Черноморие щедро предлага на своите гости и от двете. Те могат не само да се отдадат на почивка в уютните крайморски градчета и курорти, но и да използват многобройните възможности за спорт и..

публикувано на 23.07.24 в 14:21

Край Гара Бов - великолепие в прегръдките на Стара планина

В обятията на Западна Стара планина сред живописното Искърско дефиле се намира село Гара Бов – изходна точка за няколко туристически маршрута. Пленителните природни гледки и високите величествени варовикови скали правят този район изключително..

публикувано на 27.05.24 в 10:10