Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът Русия-Украйна

Украйна е готова на преговори, но ще брани Киев

Последици от обстрел през нощта в жилищен район в Киев, 25 февруари 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна е готова да преговоря с Русия за неутрален статут, но иска гаранции за сигурност, заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.  

Близките 3 дни ще са ключови за Украйна в отразяването на руската агресия, коментира съветникът. „Безусловно, вчера беше тежък ден. Беше тежка и нощта. Ще е тежко и днес, може би и утре и вдругиден. Това са ключови дни през които ще стане ясно „кой кой е“ в тази страна, изобщо в региона и в глобалния свят“, заяви Подоляк.

Боеве се водят в самия Киев. Обезвредена е група руски диверсанти в украински униформи, които са опитали да проникнат в центъра. Свален е руски Су-27 и е заловен пилотът на самолета. Украинската национална агенция УНИАН, съобщи, че в белоруския Гомел са пристигнали руски авиодесантчици, които ще разширят атаката срещу Киев. Все още се води бой за летището край квартал Оболонски на столицата. Продължават и руските ракетни атаки срещу цялата страна. Военното министерство призова цивилните при възможност да атакуват окупаторите с коктейли „Молотов“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22