Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горешляците – дълго чакан Празник на здравето в район Банкя

Снимка: БНР

Софийският район Банкя отбелязва тази година своите Празници на минералната вода и дълголетието „Горешляци 2022“ с богата културна програма.

Самите празници Горешляци са на 15,16 е 17 юли, но програмата в парка-емблема на Банкя "Ротондата" започна в аванс с лятно кино под звездите и концерт на Детския хор на БНР. В програмата е включена и специална среща на дълголетниците от район Банкя и близките села с кмета Рангел Марков.

Ключов момент в празника е отслужването на Божествена Света литургия и водосвет за здраве в местния храм "Св. Кирик и Юлита", който по традиция е на 15 юли от 9 часа.

В събота жителите и гостите на района ще станат свидетели на XIII-ия Авто-ретро парад с маршрут от съседното село Иваняне до парк „Кестените“ в Банкя.

Централно място е отредено и на художествените занаяти, а централната улица е превърната в "Алея на занаятите", организирана с участието на Регионалната занаятчийска камара – София. На същото място на 16 и 17 се организира и "Алея на производителя".

Съставил: Гергана Манчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Все още не са загасени големите пожари в Сакар планина

Продължава борбата с големите пожари, които вчера избухнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец, съобщи директорът на Областната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково Митко Чакалов. От..

публикувано на 24.06.24 в 09:00
Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35