Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
На 8 октомври изтича двумесечният гратисен период, който беше даден на търговците, за да преведат обектите си в съответствие с изискванията на Закона за въвеждане на еврото, като обозначат цените на стоките и услугите си едновременно в лева и..
"Днес имаме новина и тя е, че "Лукойл" най-после е намерил купувач на рафинерията в Бургас. Разбираме го не през официално писмо на "Лукойл", а през вкарана извънредна поправка в законопроект”. Това заяви пред журналисти в парламента..
Изследване на INSAIT (Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии) към Софийския университет “Св. Климент Охридски” беше отличено като водеща статия на едно от най-престижните събития в света на изкуствения интелект и..
Представяне на културното наследство на Азербайджан в София организира за поредна година общественото сдружение "Подкрепа за развитието на..
Гнездящата популация на белия щъркел – една от най-обичаните птици у нас, се е увеличила с 33 процента през последните години, показват данните от..
В петък , 10 октомври, минималните температури ще са от 5 до 11°, в София – 7°. През деня облачността над страната ще е променлива, на места по-често..