Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Изследване на INSAIT (Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии) към Софийския университет “Св. Климент Охридски” беше отличено като водеща статия на едно от най-престижните събития в света на изкуствения интелект и..
Лидерът на най-голямата парламентарна партия ГЕРБ коментира срещата си с Доналд Тръмп-младши, предизвикала широк медиен отзвук у нас: "Частни срещи с деца на мои приятели, на един неформален обяд, в който и от който не произлиза нищо, освен да..
На днешното заседание на Министерския съвет са одобрени средства в подкрепа на пострадалите от наводненията, съобщи на брифинг министърът на труда и социалната политика Борислав Гуцанов. "По 3000 лв. ще се дават като допълнителна подкрепа за..
В "България днес" на 08 октомври слушайте: 05:00 – Актуално от България и за общностите с българи по света 18:30 – Виновни за..
Представяне на културното наследство на Азербайджан в София организира за поредна година общественото сдружение "Подкрепа за развитието на..
В четвъртък , 9 октомври, над източната половина от страната облачността ще остане значителна. В сутрешните часове на много места все още ще има..