Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Качиха в интернет сборник със стари български изрази от Тараклия

Снимка: БТА

Книгата с поговорки "Стари думи от град Тараклия" може да се чете вече и в електронен формат, съобщи авторката Мария Сухинина. Тя събира фолклора на тараклийци над 22 години и през миналото лято издава книгата.

"Събирах материали просто спонтанно, защото беше много впечатляващо. Възхищавам се на хора, които имат такова свойство на ума, при което могат да кажат подходяща и точна дума или израз в някаква житейска ситуация. Такива бисери просто е невъзможно да се подминат, затова и ги записвах", разказа за БТА Сухинина.

Изданието е събрано на 103 страници и е отпечатано със средства на фондацията "Български дух". Поради малкия тираж – 100 броя и голям интерес сред жителите на Тараклия, издателите решиха да публикуват "Стари думи от град Тараклия" и в електронен формат.

Снимки: БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Уроците на Блага“ на Стефан Командарев

Елегантен букет от български филми показва фестивал в Рим

От днес до 23 юни Рим ще бъде завладян от българско кино. За 17-та поредна година едно от знаковите места на италианската столица – Дома на киното (Casa del cinema) във Вила Боргезе е домакин на "Фестивал на българското кино". Организиран от..

публикувано на 21.06.24 в 16:15
Заключителна дискусия на 19-ата Световна среща на българските медии - в гр.Измаил

Институт по българистика ще бъде открит в Хуманитарния университет на град Измаил

Държавният хуманитарен университет в украинския град Измаил подготвя откриването на Институт по българистика – това съобщи ректорът проф. д-р Ярослав Кичук. По думите му, университетската общност отделя голямо внимание за развитието на етническата..

публикувано на 21.06.24 в 12:38

Книгата "Български стъпки в далечна Бразилия" разказва за съдбите на българи-имигранти

В Националния етнографски музей в София (ул. Московска 6А) днес от 16.00 ч. ще бъде представена книгата на Даниел Методиев "Български стъпки в далечна Бразилия: имена, дати, истории и съдби".  В нея авторът, който от 10 години живее в Бразилия,..

публикувано на 21.06.24 в 08:35