Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България отбелязва 30 години в Международната организация на франкофонията

През 2023 г. се навършват 30 години, откакто България става пълноправен член на Международната организация на франкофонията. През ноември 1991 година страната ни се присъединява към общността като асоцииран член, а две години по-късно, през октомври 1993 г., по време на V-тата франкофонска среща на върха на остров Мавриций, тя получава статут на пълноправен член.

Днес вицепрезидентът Илияна Йотова и министърът на външните работи Николай Милков ще представят програмата за отбелязване на годишнината. Честванията са под патронажа на вицепрезидента. В създадената преди повече от 50 години организация членуват 88 държави.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите спират, облаците се разкъсват и отстъпват място на слънцето в почивните дни

В събота, 15 юни, в България се очаква предимно слънчево време.  В сутрешните часове, на места в равнините и низините, видимостта ще е намалена. След обяд, главно над източните и планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще бъде без..

публикувано на 14.06.24 в 19:35

България днес - 14 юни 2024 г.

В „България днес“ на 14 юни ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, звукова картина от местата в България с най-тежки поражения от мощната буря снощи, хроника на събитията с балкански адрес от..

публикувано на 14.06.24 в 19:00

Спират шести блок на АЕЦ "Козлодуй" заради неизправност в неядрената част

На 15 юни ще бъде спрян за планови превантивни ремонтни дейности шести блок на АЕЦ "Козлодуй" поради констатирани неизправности на маслената система на блочен трансформатор в неядрената част и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор...

публикувано на 14.06.24 в 15:42