Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празникът на самоковските гозби събра туристи и любители на кулинарните изкушения

Снимка: БТА

Агнешка курбан чорба по самоковски, картофена палачинка с пълнеж от боб, чушки, лук и подправки, както и още много други ястия по стари рецепти, характерни за самоковския регион, бяха сред многото кулинарни изкушения на Празника на самоковските гозби.

"В местните рецепти, традиции и ястия има изключително голям потенциал за развитието на регионалната икономика", изтъкна пред журналисти в Самоков заместник-министърът на земеделието Георги Събев, гост на събитието. Той подчерта, че в България има подходящи условия и много продукти се произвеждат в цялата страна. Наличен е и икономически потенциал, който да откроява регионите един от друг, да привлича посетители от страната и чужбина, посочи още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Награждават финалистите в конкурса по програмиране CodeIT

На 3 юни ще се състои церемонията по награждаване на финалистите в 24-ото издание на конкурса по програмиране CodeIT. По традиция състезанието се провежда под патронажа на държавния глава - президента Румен Радев. Тази година участниците са от България,..

публикувано на 03.06.24 в 06:30

Лицата на балканския фолклор представят фотоизложба в Кърджали

На 3 юни от 18.00 ч. в Арт галерия "Кръг" в Кърджали ще бъде открита фотоизложбата "Етнопалитра – лицата на балканския фолклор" на журналиста и историк Георги Кулов. Експозицията е вдъхновена от многообразието на традиционни балкански носии на..

публикувано на 03.06.24 в 05:45

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59