Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Празникът на самоковските гозби събра туристи и любители на кулинарните изкушения

Снимка: БТА

Агнешка курбан чорба по самоковски, картофена палачинка с пълнеж от боб, чушки, лук и подправки, както и още много други ястия по стари рецепти, характерни за самоковския регион, бяха сред многото кулинарни изкушения на Празника на самоковските гозби.

"В местните рецепти, традиции и ястия има изключително голям потенциал за развитието на регионалната икономика", изтъкна пред журналисти в Самоков заместник-министърът на земеделието Георги Събев, гост на събитието. Той подчерта, че в България има подходящи условия и много продукти се произвеждат в цялата страна. Наличен е и икономически потенциал, който да откроява регионите един от друг, да привлича посетители от страната и чужбина, посочи още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есента започва със слънце и температури 27-32°

През нощта  ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове във вторник на отделни места в низините и над източните райони ще има временни увеличения на облачността и намалена видимост.  Минималните температури ще бъдат между 8° и 13° , в София - около..

публикувано на 22.09.25 в 18:30

С цветя и почит към героите България отбеляза Деня на независимостта

България чества 117 години от обявяването на своята Независимост. Център на тържествата е старата българска столица Велико Търново, но тържества се проведоха из цялата страна. С тържествена церемония и възстановка на събитията от 1908 г. Пловдив..

публикувано на 22.09.25 в 16:28
Наталия Киселова

Председателят на парламента: Само обединени можем да градим просперираща държава

Председателят на Народното събрание Наталия Киселова участва в тържественото честване на 117-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново. "Само единни и обединени около национални приоритети можем да градим държавата си..

публикувано на 22.09.25 в 11:58