Агнешка курбан чорба по самоковски, картофена палачинка с пълнеж от боб, чушки, лук и подправки, както и още много други ястия по стари рецепти, характерни за самоковския регион, бяха сред многото кулинарни изкушения на Празника на самоковските гозби.
"В местните рецепти, традиции и ястия има изключително голям потенциал за развитието на регионалната икономика", изтъкна пред журналисти в Самоков заместник-министърът на земеделието Георги Събев, гост на събитието. Той подчерта, че в България има подходящи условия и много продукти се произвеждат в цялата страна. Наличен е и икономически потенциал, който да откроява регионите един от друг, да привлича посетители от страната и чужбина, посочи още той.
С различни прояви из цяла България отбелязваме 152 години от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Днес от 18.00 часа е възпоменателната церемония пред паметника на Апостола на свободата в София . Почит ще отдадат и държавният глава..
Най-престижният форум на местната власт на Балканите – B40, ще се проведе в София между 24 и 25 февруари . Темата на софийското домакинство е "Бъдещето на Балканите: иновации, сътрудничество, зелен преход и растеж", а фокусът на българското..
Тежка влакова катастрофа с влак на българската фирма ПИМК е станала край Крайова, Румъния. По първоначална информация при инцидента е загинал началник-влакът на частната българска компания, който е румънски гражданин. По информация на румънската..
На 21 февруари се отбелязва Международният ден на майчиния език, вписан в календара на Организацията на обединените нации за образование, наука и..
В брой 39 на предаването слушайте: За България и Венсан Дюпюи, или как един французин решава да стане учител у нас - среща с дългогодишния..
В предаването на 21 февруари говорим за Международния ден на майчиния език. Поглеждаме към темата за опазването на езиковото и културното..