Агнешка курбан чорба по самоковски, картофена палачинка с пълнеж от боб, чушки, лук и подправки, както и още много други ястия по стари рецепти, характерни за самоковския регион, бяха сред многото кулинарни изкушения на Празника на самоковските гозби.
"В местните рецепти, традиции и ястия има изключително голям потенциал за развитието на регионалната икономика", изтъкна пред журналисти в Самоков заместник-министърът на земеделието Георги Събев, гост на събитието. Той подчерта, че в България има подходящи условия и много продукти се произвеждат в цялата страна. Наличен е и икономически потенциал, който да откроява регионите един от друг, да привлича посетители от страната и чужбина, посочи още той.
Парламентът ще изслуша днес министъра на отбраната Атанас Запрянов и министъра на външните работи Георг Георгиев относно "въпросник", изготвен от страна на САЩ, по теми, свързани с готовността на България за участие в специална военна операция на..
Втори ден на бойкот на търговските вериги за хранителни стоки обявиха обществени организации за 20 февруари, след като отчетоха успех на първата такава инициатива у нас. В първия ден на бойкота по данни на Министерството на финансите оборотът на..
В четвъртък минималните температури ще бъдат между минус 14° и минус 8°. В София ще е около минус 12°. Денят ще е слънчев, но мразовит. Стойностите на термометъра в повечето места ще са отрицателни. Преди обяд, над Дунавската равнина ще има ниска..
На 21 февруари се отбелязва Международният ден на майчиния език, вписан в календара на Организацията на обединените нации за образование, наука и..
В брой 39 на предаването слушайте: За България и Венсан Дюпюи, или как един французин решава да стане учител у нас - среща с дългогодишния..
В предаването на 21 февруари говорим за Международния ден на майчиния език. Поглеждаме към темата за опазването на езиковото и културното..